Тисячі незаповнених вакансій. Укрпошта перебудовує процеси та навчає жінок, — СЕО

Укрпошта має 2 тис. незаповнених вакансій і перебудовує процеси з розумінням, "що чоловіків не вистачатиме".

Фото: Facebook
Фото: Facebook

Про це заявив гендиректор АТ "Укрпошта" Ігор Смілянський на Business Breakfast Forbes Україна, передає Інтерфакс-Україна.

"Можу сказати, що у нас зараз дві тисячі незаповнених вакансій по країні. Це мій біль... я розумію, що далі буде гірше", — сказав він.

За словами гендиректора, "Укрпошта" веде боротьбу за кожну людину, за кожного якісного працівника і перебудовує процеси, розуміючи, що "чоловіків не вистачатиме".

"Ми маємо максимально роботизувати (виробничі процеси — Ред.), а в деяких речах почати навчати жінок. У нас уже є перші жінки-водії на наших пересувних відділеннях, тому що чоловіків недостатньо", — сказав він.

Він зазначив, що внаслідок автоматизації сортувальних центрів, потреба в персоналі знижуватиметься.

"Уже запрацював перший автоматизований центр у Києві. Це центр, який обробляє до 300 тис. посилок на день. І якщо раніше потрібно було багато людей, то сьогодні бригада з 15 осіб обробляє до 150 тис. посилок на добу. І зрозуміло, що не треба стільки людей", — сказав Смілянський.

Гендиректор "Укрпошти" уточнив, що оскільки в період дії воєнного стану звільняти співробітників не можна, люди, які залишилися по інший бік фронту, формально залишаються співробітниками компаній.

"Формально вони числяться в "Укрпошті", але ми їх не враховуємо серед активних співробітників", — сказав він.

Також, за словами Смілянського, на сьогодні 768 співробітників "Укрпошти" мобілізовано.

Двоє співробітників загинули на робочому місці. Втрати серед мобілізованих і людей, які не перебували на робочому місці, становлять приблизно 45-50 осіб.

Гендиректор "Укрпошти" повідомив, що станом на 28 лютого 2024 року в компанії працюють приблизно 40 тис. співробітників.

мобілізація ринок праці укрпошта

Знак гривні
Знак гривні