"Наші солдати не мають такої форми". Юков про якісне екіпірування окупантів і кевларові вставки в одязі

Не слід недооцінювати ворога і жити міфами про російських окупантів як про погано споряджених "чмонь". Насправді російські солдати мають екіпірування, яке подекуди перевершує українське. Зокрема, вони використовують кевларові вставки у вразливих до осколкових уражень місцях.

Олексій Юков, кадр з відео
Олексій Юков, кадр з відео

Про це голова пошукової групи «Плацдарм» Олексій Юков розповів військовослужбовцю і ведучому hromadske Сергію Гнезділову в «++ подкасті».

За його словами, кевларові вставки у районі паху, колін, задньої частини стегон захищають російського солдата від уламкових уражень. Наші солдати не мають такої форми. 

"Ми можемо закидувати мільйони снарядів, але війну виграє піхота. Я це побачив на власному досвіді, коли забирав тіла загиблих. Наші пацани з великими втратами проходили цю посадку, і ось вони лежать. І я розумію, що солдатові зачепило пахову артерію, він не зміг собі допомогти. 

Можна говорити про російські каски СШ-40, ще радянського зразка, як вони модернізувалися згодом. Внутрішня сторона цієї каски захищена товстим шаром кевлару. Окрім самого кевлару, є металевий захист. Проводили балістичну перевірку — ці каски непогано тримають балістику", — розповів Юков. 

Він наголошує, що не треба говорити, що російські військові "одягнені, як бомжі".

"Вони вчаться так, як і ми вчимося. Але зараз ми зупинилися, типу «нам все дадуть, ми все отримаємо», а треба виробляти своє. Потрібно зробити так, щоб воїн був захищений: в одяг має вставлятися кевлар для максимального захисту м’яких тканин", — каже Юков.

кевлар форма адаптація зс рф екіпірування

Знак гривні
Знак гривні