Яку погоду прогнозують синоптики 24–26 лютого

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних в Україні буде типовою напередодні весни — хмарною, із плюсовою температурою та невеликими дощами. Нічні морози затримаються лише на сході країни.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Погода в суботу 24 лютого

Субота буде хмарною із проясненнями, дощі пройдуть лише у Чернівецькій, Івано-Франківській і Закарпатській областях (в Ужгородському районі — до 20,4 мм).

У західних, центральних, південних і північних областях стовпчики термометрів піднімуться до +9…+12 °С (уночі — до +1…+3 °С). На сході повітря прогріється до +4…+7 °С, уночі очікується температура близько 0 °С.

Погода в неділю 25 лютого

У неділю небо над Україною також буде затягнуте хмарами, але сонце вряди-годи крізь них пробиватиметься. Опадів синоптики не прогнозують.

На сході та північному сході середня денна температура становитиме +4…+7 °С, уночі — близько 0 °С. На півночі термометри покажуть близько +7…+9 °С (уночі — +2…+4 °С), на півдні, у центрі та на північному заході — +10…+12 °С (уночі — +3…+6 °С), на заході — +11…+14 °С (уночі — +6...+8 °С). Погода поки не стабілізувалася і на вулиці може відчуватися холодніше, тому не поспішайте переходити на весняний гардероб.

Погода в понеділок 26 лютого

Новий тиждень розпочнеться зі змінної хмарності без опадів, лише на заході подекуди можливі незначні дощі. Найпрохолодніше буде в Сумській, Луганській і Харківській областях — усього +2…+4 °С (уночі — -2…-4 °С). У центрі країни очікується +5…+7 °С (уночі — +2…+4 °С). У південних регіонах України стовпчики термометрів удень піднімуться до +7…+10 °С (уночі — до +3 °С), а в західних областях погода на початку тижня потішить +12…+14 °С (уночі — +6…+8 °С).

Увага, знову можливі підтоплення!

Через нестабільну температуру та вихід річок із берегів 22–27 лютого затопить деякі дороги у Шосткінському районі Сумської області та в Ніжинському, Чернігівському, Корюківському й Новгород-Сіверському районах Чернігівщини. Також транспортне сполучення може бути порушено поблизу сіл, розташованих уздовж річок Сож і Дніпро у Чернігівському районі Чернігівської області.

синоптик прогноз погоди лютий

Знак гривні
Знак гривні