Сценарій дестабілізації. Польські фермери хочуть перекрити західний кордон

Польські фермери хочуть розширити свої акції протесту, зокрема почати блокування доріг та КПП також на західному кордоні, повідомляє RMF24.

© PAP | Tomasz Waszczuk
© PAP | Tomasz Waszczuk

Від Texty.org.ua: Протест фермерів, яким керують "конфедерати", що є рупором російської пропаганди в Польщі (про це тут), може розігруватися як дестабілізаційний сценарій. Бо надто це схоже на підготовку до військового вторгнення в Польщу. Ми вже писали, що неспроможність польської влади швидко й ефективно розв'язати проблему польських фермерів, мала б насторожити поляків. Адже під прикриттям протестів Росія може організувати будь-які гібридні провокації, зокрема й появу "зелених чоловічків". Наразі ж видається, що польська влада випустила процес з-під контролю – дії польських радикалів, які блокують дороги й кордон і яких не може заспокоїти центральна влада, починають нагадувати Донбас 2014 року.

Протестувальники заявили про наміри посилити свої акції по всій території країни. Зокрема, на суботу вони планують цілодобову блокаду траси S3 в районі міста Мислібуж, неподалік від кордону з Німеччиною. За планами, трактори стоятимуть там аж до 20 березня.

Після вихідних фермери відновлять свій протест на польсько-німецькому кордоні в Крайнику Дольному. Вони хочуть повністю заблокувати рух на прикордонному переході й страйкуватимуть цілодобово.

Крім того, фермери з Любуського воєводства спільно з німецькими фермерами збираються блокувати трасу і КПП біля найбільшого пункту перетину кордону, що у районі міст Свєчко та Слубіце, в обох напрямках.

Як попереджає компанія Autostrada Wielkopolska, яка управляє цим маршрутом, протест може спричинити значні труднощі в русі як у гміні Слубіце, так і на автомагістралі A2 у напрямку з Польщі.

Підприємці зі Слубіце протестують проти перекриття траси, вони подали відповідну петицію до мера.

гібридна війна кордон польські фермери дестабілізація

Знак гривні
Знак гривні