На шасі трактора. В Україні розробили нову машину для розмінування (ФОТО)

В Україні представили третю вітчизняну модель машини для розмінування, повідомляє Міністерство економіки.

Фото: Мінекономіки
Фото: Мінекономіки

Зазначається, що презентація розробки відбулася на одному з випробувальних полігонів.

Нову модель машини для розмінування створила українська компанія efarm pro спільно із сумськими виробниками сільськогосподарської техніки.

За словами міністерки економіки Юлі Свириденко, розробка нових зразків машин відбувається в межах акселераційної програми для українських підприємців, які мають інноваційні рішення у сфері гуманітарного розмінування.

Як розповів заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний, нова машина для розмінування створена на основі шасі трактора Т-156. Вона здатна очищати за годину 5 тисяч квадратних метрів землі. Приблизно стільки ж очищає хорватська DOK-ING MV-10.

Вітчизняна розробка продемонструвала дуже високу щільність обробки землі — відстань між смугами, обробленими робочим механізмом машини, становить лише 2 сантиметри.

«Попереду сертифікація машини та запуск серійного виробництва. Враховуючи потреби операторів у машинах для розмінування, попит на техніку буде», — сказав Ігор Безкаравайний. Він додав, що завдяки співпраці з виробником не потрібно буде шукати запасні частини.

українські розробки техніка міни розмінування

Знак гривні
Знак гривні