З яких регіонів РФ мобілізують найбільше солдатів на війну в Україні (КАРТА)

Інститут економік, що розвиваються, Банку Фінляндії BOFIT представив дослідження "Звідки беруться російські мобілізовані солдати? Докази з банківських депозитів". Texty.org.ua публікують ключові висновки дослідниці Лаури Соланко.

"У цьому дослідженні я пропоную використати інформацію з регіональних банківських даних для аналізу регіональної поширеності російської мобілізації. У деяких регіонах спостерігається стрімке зростання банківських депозитів домогосподарств, яке нелегко пояснити регіональними макроекономічними чи інституційними факторами. Такі регіони збігаються з регіонами з пропорційно великою кількістю мобілізованих солдатів.

Цілком ймовірно, що високі зарплати та значні виплати, обіцяні солдатам-контрактникам, мобілізованим резервістам та їхнім сім'ям у разі серйозного поранення або загибелі, призвели до різкого зростання банківських вкладів у регіонах", — пояснює дослідниця.

Вона додає, що депозити можуть слугувати індикатором того, звідки походять російські солдати, які воюють в Україні, і які регіони зазнали найбільших втрат у відносному вираженні.

деградація росії втрати ворога мобілізація РФ російсько-українська війна

Знак гривні
Знак гривні