Іран поставив Росії сотні балістичних ракет дальністю до 700 км — Reuters

Іран поставив Росії близько 400 ракет, серед яких багато з сімейства балістичних ракет малої дальності Fateh-110, зокрема Zolfaghar. За словами експертів, ця ракета здатна вражати цілі на відстані від 300 до 700 км

Фото: WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS
Фото: WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS

Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела.

За словами одного з іранських джерел видання, постачання розпочалися на початку січня після того, як наприкінці минулого року в Тегерані і Москві відбулися зустрічі між іранськими й російськими військовими та представниками служб безпеки, під час яких було укладено відповідну угоду.

Іранський військовий чиновник повідомив, що було щонайменше чотири поставки ракет і що їх буде ще більше в найближчі тижні. За словами іншого джерела, деякі ракети були відправлені до Росії кораблями через Каспійське море, тоді як інші були перевезені літаком.

Роб Лі, старший науковий співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики, сказав, що постачання ракет Fateh-100 і Zolfaghar з Ірану дасть Росії ще більшу перевагу на полі бою.

«Їх можна використовувати для завдання ударів по військових цілях на операційній глибині, а балістичні ракети українській ППО складніше перехопити», — сказав Лі.

росія-іран союзники рф балістика ракетні обстріли

Знак гривні
Знак гривні