FPV-дрони для України за ретвіти. Чеський мільярдер за добу зібрав $2 млн

Чеський інвестор Ян Барта зібрав за добу $2 млн на FPV-дрони для України за ретвіти свого поста, в якому він оголосив про початок збору.

Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ
Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

"Ми живемо в часи, які дедалі більше нагадують другу половину 1930-х років. Я не зміг би жити з усвідомленням того, що не зробив більше, щоб зупинити ще одного Гітлера.

У світлі коливань республіканців і в пам'ять про Навального я дам $100 на FPV-дрони для України за кожен ретвіт", — написав Барта в соцмережі Х (Twitter) увечері 18 лютого.

Мільярдер та інвестор пообіцяв відправити кошти на рахунок проєкту Nemesis, який збирає кошти на 10 тисяч FPV для України.

Вже наступного дня Барта опублікував пост, оголосивши, що потрібну суму зібрано.

"Це було шаленство! Для досягнення мети знадобилося менш як 24 години. Пост переглянули 1,2 мільйона людей, і ми сподіваємося, що це допоможе стимулювати більше людей підтримати Україну", — написав чеський інвестор.

На ранок 20 лютого Барта оголосив збір закритим. Благодійник із Чехії в межах цієї акції вже перерахував на закупівлю FPV-дронів 400 тисяч доларів. Решта суми буде відправлена за кілька днів.

донати чехія fpv-дрони соцмережі

Знак гривні
Знак гривні