Канада передасть Україні 800 дронів SkyRanger R70: чим вони особливі (ФОТО, ВІДЕО)

У межах військової допомоги уряд Канади передасть Україні понад 800 багатоцільових безпілотних літальних комплексів SkyRanger R70.

Безпілотник SkyRanger R70
Безпілотник SkyRanger R70

Про це у понеділок, 19 лютого заявив канадський міністр оборони Білл Блер.

Передача SkyRanger R70 загальною вартістю 95 мільйонів доларів США фінансується коштом військової допомоги Україні розміром $500 млн, про яку прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив під час свого візиту до Києва в червні 2023 року.

Як інформує Мілітарний, SkyRanger R70 – це багатоцільовий безпілотний комплекс, розроблений компанією Teledyne FLIR.

До його складу входять мультироторні безпілотники вертикального злету і посадки, що можуть виконувати розвідувальні та логістичні функції.

Безпілотники оснащені автономною навігаційною системою, що дає можливість працювати безпілотнику під ручним або автономним керуванням без прив’язки до супутникових сигналів.

Виробник заявляє, що бортовий комп’ютер здатен автоматично захоплювати цілі на відстані до 5 км та ідентифікувати до 10 рухомих об’єктів одночасно.

Дрони SkyRanger R70 мають каркас із вуглецевого волокна та магнію. Вони можуть працювати на висоті до 4500 метрів над рівнем моря, витримують тривалий вітер 65 км/год, а також пориви до 90 км/год.

Вони здатні нести корисне навантаження до 3,5 кг, що дає можливість використовувати безпілотну платформу, окрім розвідки, ще й як засіб доставки вантажів або ж для скидання боєприпасів.

У повідомленні зазначається, що безпілотники будуть обладнані камерами з тепловізійним каналом для виявлення теплоконтрастних цілей та роботи у темну пору доби.

допомога Україні канада дрони

Знак гривні
Знак гривні