У російський колонії помер Навальний. Нагадування: Байден обіцяв РФ "руйнівні наслідки"

Російський політик Олексій Навальний помер у виправній колонії. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на УФСІН РФ у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Джерело фото: УП
Джерело фото: УП

«Засуджений Навальний А.А. після прогулянки відчув себе погано, практично відразу знепритомнівши. Негайно прибули медичні працівники установи, було викликано бригаду швидкої медичної допомоги. Проведено всі необхідні реанімаційні заходи, які позитивних результатів не дали. Лікарі швидкої медичної допомоги констатували смерть засудженого», – йдеться у повідомленні.

Олексію Навальному було 47 років. Останнім часом він відбував покарання у виправній колонії №3 у селищі Харп у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

У серпні минулого року російський суд засудив Навального до 19 позбавлення волі за звинуваченнями в екстремізмі.

У березні 2022 року Навальному присудили 9 років колонії суворого режиму у справі про шахрайство та образу судді.

У серпні 2020 року Навального було отруєно препаратом з групи «Новичок». Отруєння сталося у готельному номері в Томську, у літаку політику стало зле. Його негайно госпіталізували, а потім доставили на лікування до Німеччини.

Журналістське розслідування дійшло висновку, що до отруєння причетні співробітники російської ФСБ. Після одужання Навальний повернувся до Росії, де був заарештований.

Нагадаємо, що у червні 2021 року президент США Джо Байден попередив Путіна про «руйнівні» наслідки для його режиму в разі, якщо головний політичний опонент очільника Кремля, Олексій Навальний, помре в ув’язненні.

«Я дав йому (Путіну – ред.) чітко зрозуміти, що я переконаний: наслідки цього (смерті Олексія Навального – ред.) будуть руйнівними для Росії», – наголосив американський лідер.

деградація росії рашизм путінізм Навальний путін байден

Знак гривні
Знак гривні