Оминання блокади кордону. Україна запускає контейнерні каравани з барж на Дунаї

Держкомпанія "Українське Дунайське Пароплавство" (УДП) готується до запуску баржевих контейнерних караванів на Середній та Верхній Дунай як альтернативу заблокованим логістичним маршрутам на західному кордоні.

427719552_364728636350992_589877424917048702_n

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

"Українські експортери та перевізники знову стикаються із блокуванням пунктів пропуску на західному кордоні. Альтернативний логістичний маршрут з України в ЄС – річкові перевезення Дунаєм",– йдеться у повідомленні.

Пароплавство пропонує доставку контейнерів до дунайських портів Болгарії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Австрії, Німеччини та до румунського порту Констанца.

Крім перевезення УДП забезпечує зберігання та перевалку в українських портах, організацію перевалки в портах вивантаження.

Держкомпанія вже почала консультації з перевізниками щодо залучення необхідної кількості контейнерів, потрібних для формування перших караванів.

У Міністерстві розвитку нагадали, що торік УДП реалізувало масштабну ремонту програму – в експлуатації 25 одиниць самохідного флоту (20 в резерві) та понад 200 барж.

"Тож ресурсів і можливостей, щоб перехопити потік контейнерів з автотранспорту, у компанії достатньо", – наголосили у відомстві.

блокада кордону перевезення дунай експорт

Знак гривні
Знак гривні