Доступне будь-де і будь-коли "мікронавчання" від НАТО для військових: корисні лінки

Читач і віднедавна дописувач Texty.org.ua Дмитро Івахненко відреагував на матеріал "Не Сирським єдиним. Що треба реформувати в українській армії", надіславши корисні лінки, які редакція вирішила опублікувати.

Івахненко звертає увагу на такий момент в опублікованій у статті цитаті анонімного офіцера, який служить у штабі командування одного з родів військ: "У нас багато людей, які прийшли з цивільного життя і служать у підрозділах за нашим напрямом. Ці офіцери абсолютно не розуміють, що мають робити. Нормативних документів дуже багато, і вони дуже спеціалізовані. Треба проводити якісь навчання, давати рекомендації, пояснення. Треба людей постійно вчити".

Дмитро Івахненко зауважує: "Наскільки я розумію, проблема ще й в тому, що ці офіцери перебувають у місцях проведення бойових дій, а там складно проводити навчання. НАТО останніми роками розробляє та впроваджує платформу "мікронавчання", доступного де завгодно та коли завгодно.

Військові користуються мікронавчанням на смартфонах у незайнятий час за межами формального навчання, наприклад, коли у людини є 5 хвилин (очікування в черзі), 20 хвилин (у дорозі на полігон), або коли вони потребують своєчасної підтримки (наприклад, на робочому місці, коли виникає проблема): https://www.adlnet.gov/projects/perls/

Це розробка з відкритим кодом: https://github.com/adlnet/perls


Відкритий і код мобільного застосунку: https://github.com/adlnet/perls-app

Тобто можна скористатися цією платформою, щоб, з одного боку, зробити широкодоступними для усіх військових наявні курси, наприклад, "Боривітру":
https://boryviter.org.ua/

А з іншого боку, перекласти на українську натівські курси.

НАТО навчання ЗСУ реформи зсу

Знак гривні
Знак гривні