3-тя ОШБр: ситуація в Авдіївці — загрозлива та нестабільна

Третя окрема штурмова бригада підтвердила, що була терміново передислокована для посилення українських військ у районі Авдіївки.

Як повідомили у пресслужбі 3-ої ОШБр, ситуація в місті на момент заведення бригади — надзвичайно критична.

"Окремі батальйони 3-ї ОШБр провели рейд у захоплені ворогом райони Авдіївки. Сили противника на нашому відрізку складають орієнтовно 7 бригад",— йдеться у повідомленні.

Командир 3-ї ОШБр Андрій Білецький наголосив, що бійці демонструють безпрецедентний героїзм: "Ми змушені воювати на 360 градусів проти нових, і нових бригад, які заводить противник".

За період перебування на Авдіївському напрямку двом бригадам збройних сил Росії було завдано критичного ураження, розповіли у 3-й ОШБр.

Там також додали, що про точні втрати противника в особовому складі й техніці буде повідомлено згодом, після підтвердження необхідних даних.

"Водночас обʼєктивна ситуація в Авдіївці залишається загрозливою і нестабільною. Ворог продовжує активну ротацію своїх військ, і перекидає до міста нові сили та засоби", — наголосили бійці.

Читайте також: "У місті точаться вуличні бої, ситуація динамічна". Що відбувається в Авдіївці (ВІДЕО)

Водночас речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій розповів, що в Авдіївці ситуація напружена і динамічна, проте контрольована.

За його словами, з 18:00 середи до 6:00 четверга на Авдіївському напрямку росіяни втратили особового складу 208 осіб, з них безповоротні втрати до решти напрямків ОСУВ "Хортиця" становлять 20:1.

"В Авдіївці відбувається маневр нашими підрозділами для подекуди відходу на більш вигідні позиції, подекуди відбивання позицій.

Постачання в Авдіївку та евакуація ускладнені, але задіяно запасну логістичну артерію, яка була завчасно підготовлена.

Кожен підрозділ знає свій маневр, в кожного є своя задача. Видно загальну картину подій, яка складається. Передбачені запасні варіанти розвитку подій і ведення бойових дій, залежно від ситуації, яка є динамічною", — цитує Дмитра Лиховія УП.

битва за донбас 3-тя ОШБр авдіївка

Знак гривні
Знак гривні