"У місті точаться вуличні бої, ситуація динамічна". Що відбувається в Авдіївці (ВІДЕО)

Ситуація в Авдіївці Донецької області є динамічною, в місті тривають вуличні бої, в районі міста росіяни зосередили близько 50 000 осіб.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій, інформує Цензор.НЕТ.

"Станом на зараз ситуація на лінії бойового зіткнення динамічна і може змінюватися буквально щогодини... На той випадок, якщо основну логістичну артерію переріже противник, наше командування передбачило запасні шляхи постачання", – йдеться в повідомленні.

Лиховій додав, що військові не коментуватимуть бої в Авдіївці в режимі реального часу з міркувань безпеки та додав, що в місті вже кілька днів тривають вуличні бої.

"Іноді росіяни кидають у бій техніку, а іноді йдуть малі піхотні групи. Там зосереджено близько 50 000 осіб особового складу РФ", – сказав речник ЗСУ.

Лиховій зазначив, що за "купи каміння, купи обгорілого заліза" ніхто не тримається, і для командування головне – зберегти життя бійців і в разі ускладнення ситуації відвести їх на інший рубіж: "діяти гнучко, діяти маневрено для того, щоб цих самих бійців зберегти для наступних бойових дій, для звільнення втраченої території".

Сирський та Умєров побували на Авдіївському напрямку

Як повідомила сьогодні пресслужба Генштабу, новопризначений головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський разом з міністром оборони Рустемом Умєровим здійснили робочу поїздку до військових частин і підрозділів, які тримають оборону на Авдіївському та Куп’янському напрямках.

"Оперативна обстановка надзвичайно складна та напружена. Російські окупанти продовжують нарощувати свої зусилля та мають чисельну перевагу в особовому складі. Не рахуються із втратами та продовжують застосовувати тактику “м’ясних штурмів”.

Так, лише на Авдіївському напрямку минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили 29 атак російських окупантів. Крім того, ворог активно застосовує авіацію, наносить ураження керованими авіаційними бомбами, веде щільний мінометний та артилерійський вогонь по наших позиціях" – розповів Сирський.

У Генштабі повідомили, що за результатами роботи було прийнято низку важливих рішень, спрямованих на посилення бойових спроможностей військових частин та запобіганню дій російських військ.

Нагадаємо, нещодавно видання Forbes повідомило, що українське командування відправило в Авдіївку одну з найкращих бригад.

битва за донбас логістика фронт авдіївка

Знак гривні
Знак гривні