Активність усіх регіонів і гендерний баланс: перші підсумки військового рекрутингу за даними Work.ua

Команда Work.ua презентувала перше дослідження за результатами військового рекрутингу, який реалізовує у співпраці з Міністерством оборони України. 

У січні на сайті Work.ua підрозділи Сил оборони отримали 20 519 відгуків від шукачів, що вдвічі більше, ніж у грудні. "Можна стверджувати, що українці зацікавлені у вакансіях у війську, адже конкуренція за ці посади не нижча, ніж у середньому на ринку праці", — йдеться у дослідженні.

У військовому рекрутингу — гендерна рівність

Відгуки на вакансії Сил оборони надсилають різні шукачі, незалежно від статі, віку та місця проживання.

Гендерний баланс у військовому рекрутингу дещо відрізняється від загальної ситуації на ринку праці, де частка чоловіків і жінок становить 40% і 60% відповідно. А от на вакансії сил оборони частки шукачів, які відгукуються, майже рівні: 51% чоловіків і 49% жінок.

На вакансії медика, фельдшера, бухгалтера, діловода відгукуються переважно жінки. На такі посади як електрик, кінолог, гранатометник, сапер, капелан, командир відділення, інженер з ремонту дронів, водій частіше відгукуються чоловіки. Приблизно однакова кількість шукачів обох статей відгукується на вакансії вебдизайнера, військового кухаря, психолога, заступника начальника штабу.

Якщо говорити про вік, то серед чоловіків і жінок найчастіше відгукуються люди віком від 35 до 44 років. Але серед чоловіків є тенденція, що вагому частку кандидатів складають люди старше 45, тоді як у жінок спостерігається більша активність від молоді 18-24 років.

У військовому рекрутингу активні мешканці всіх регіонів

Аналітика показала, що розподіл шукачів, які відгукнулися на військові професії, за регіонами проживання практично не відрізняється від аналогічного розподілу шукачів, які відгукувалися на будь-які вакансії на ринку праці. Ця різниця залишається у межах статистичної похибки — не перевищує 1%. Наприклад, мешканці Харківської області складають 5% від усіх шукачів, які були активними на ринку праці, а в межах військового рекрутингу — 4,5%.

"Тож ніхто з українців не залишився осторонь військового рекрутингу: фіксуємо активність від чоловіків і жінок, молоді та людей старшого віку, мешканців усіх регіонів України", — підсумовують у Work.ua.

працевлаштування рекрутинг зсу дослідження ринок праці

Знак гривні
Знак гривні