"Нам знадобляться свіжі сили, підходи та багато вкрай непопулярних рішень". Дейнега про відставку Залужного

Ексзаступник міністра оборони України, засновник "Повернись живим" і Ukrainian witness Віталій Дейнега висловив свою точку зору на зміну головнокомандувача ЗСУ. Нижче Texty.org.ua публікують пряму мову Дейнеги.

Фото зроблене у вересні на прощальному вечорі Резнікова. Джерело: фейсбук-сторінка Дейнеги
Фото зроблене у вересні на прощальному вечорі Резнікова. Джерело: фейсбук-сторінка Дейнеги

Можна було б написати не одну колонку, якщо не книжку про тертя та іскріння на вищих рівнях влади за ці два роки. Але я радий що відставка Валерія Залужного проходить цивілізовано і без хвиль бруду, які могли б її супроводжувати з усіх сторін.

У нас з Валерієм Федоровичем були різні розмови за ці два роки. Найменше з них було простих і легких. Ми багато в чому були незгодні, часто доходили до важких аргументів. Але ці всі речі другорядні, бо ми сходимось в головному – що Україна вища за его й амбіції. Не уявляю наскільки це морально непросто зараз для Залужного – так цивілізовано і достойно піти з посади. Але це викликає безмежну повагу.

Після відставки Резнікова було очевидно що Валерій Федорович наступний, і я йому про це чесно сказав. Не певен, чи ззовні було видно наскільки велику роль відігравав Олексій Резніков в згладжуванні конфліктів на найвищому рівні. Але, можливо, так і буде краще. Бо іноді конфлікти треба не згладжувати, а вирішувати. Проблем накопичилось з цей час немало, прийшов час вирішувати те, що відкладали. Бо ми прийшли у найважчу і найболіснішу війну, в якій не буває переможців – війну на виснаження. І якщо перемогти в ній навряд чи вийде – було б добре не програти.

А для цього нам знадобляться свіжі сили, підходи, та, на жаль, багато вкрай непопулярних рішень. Це просто перше з них.

залужний зміни зсу відставка

Знак гривні
Знак гривні