Карлсон взяв інтерв'ю у Путіна. У Європарламенті пропонують заборонити "рупору Трампа і Кремля" в′їзд до ЄС

Депутат Європейського парламенту Гі Вергофстадт закликав ввести санкції з забороною в′їзду до ЄС щодо американського ексведучого телеканалу Fox News Такера Карлсона через його інтерв’ю з російським диктатором Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Newsweek.

Законодавець, який закликав ЄС розглянути питання про накладення «заборони на в’їзд» Карлсону, назвав його «рупором» колишнього президента США Дональда Трампа та Путіна, додавши: "Оскільки Путін є військовим злочинцем, а ЄС накладає санкції на всіх, хто допомагає йому в цьому, здається логічним, щоб Служба зовнішніх справ також розглянула його справу".

Ексдепутат Європарламенту Луїс Гарікано сказав Newsweek, що він згоден з позицією Вергофстадта. "Він більше не журналіст, а пропагандист найогиднішого режиму на європейській землі, який є найбільш небезпечним для нашого миру і безпеки", – сказав Гарікано про Карлсона.

Цього тижня Карлсон відвідав Росію, а у вівторок заявив, що "незабаром" опублікує інтерв'ю з російським диктатором.

Пояснюючи свій мотив для інтерв'ю, Карлсон сказав у відеозверненні у вівторок: "Більшість американців не мають жодного уявлення про те, чому Путін вторгся в Україну і які його цілі зараз".

Факт інтерв'ю підтвердив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише BBC Україна.

Це перше приватне інтерв’ю Путіна із західним журналістом з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року.

За словами Карлсона, інтерв'ю покажуть у невідредагованому вигляді на його сайті Tucker Carlson Network, а пізніше у соцмережі X, де журналіст має величезну аудиторію.

Карлсон подякував власнику Х Ілону Маску, який, за його словами, пообіцяв не блокувати інтерв'ю, і сказав, що очікує спроби його цензури з боку західних урядів. Він також стверджує, що адміністрація Байдена намагалася завадити організації цього інтерв'ю.

Такер Карлсон додав, що попросив також про інтерв'ю із Зеленським.

Карлсон неодноразово із симпатією відгукувався про Володимира Путіна. Водночас він не приховує своєї антипатії до президента України Зеленського, називав його диктатором і висловлювався про нього дуже неприємно.

санкції путін карлсон трампісти російська пропаганда

Знак гривні
Знак гривні