Масована атака РФ: яка ситуація в Києві, Дрогобичі, Миколаєві, Харкові

Зранку 7 лютого Росія здійснила черговий масований обстріл України. Повітряна тривога тривала майже 3 години. Внаслідок атаки російських військ є руйнування в Києві, Дрогобичі, Миколаєві.

Як повідомили у командуванні Повітряних сил, Росія вдарила по Україні 64 ракетами різного типу та дронами-камікадзе, протиповітряна оборона знищила 44 ворожі цілі.

Загалом Росія застосувала 64 засоби повітряного нападу:

- 20 ударних БпЛА типу Shahed-136/131 (Чауда – Крим);

- 29 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 з 10-ти літаків стратегічної авіації Ту-95МС (пуски – Енгельс, Каспійське море);

- 4 крилаті ракети Х-22 з бомбардувальників Ту-22М3 (район пусків – Севастополь, Курськ);

- 3 крилаті ракети морського базування "Калібр" із носіїв у Чорному морі (район пусків – Новоросійськ);

- 3 балістичні ракети "Іскандер-М" (пуски із мису Тарханкут – Крим, Воронезької обл. – РФ.);

- 5 зенітних керованих ракет С-300 (район пусків – Бєлгородська обл. – РФ.).

Повідомляється, що в результаті бойової роботи вогневими засобами Повітряних сил та Сил оборони знищено 44 повітряні цілі:

- 26 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55;

- 3 крилаті ракети "Калібр";

- 15 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131".

Київ і область

Як повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, внаслідок ворожої атаки уламками ракети в столиці пошкоджені дві високовольтних лінії. Частина споживачів на лівому березі наразі без електроенергії.

Також внаслідок ворожої атаки пошкоджено магістраль теплопостачання на лівому березі столиці. Фахівці зʼясовують масштаби і невідкладно розпочнуть ремонтні роботи.

Крім того, в Голосіївському районі внаслідок ворожої атаки сталося загоряння в 18-поверховому житловому будинку, під завалами можуть бути загиблі. Також там загорілися автівки та приміщення СТО. 

"З багатоповерхівки в Голосіївському районі госпіталізували вже 6 осіб. Серед них — вагітна жінка. Екстрені служби працюють на місці. Ще двох постраждалих госпіталізували в Дніпровському районі. А одному медики надали допомогу на місці" — розповів мер Києва Віталій Кличко. Згодом у КМВА повідомили, що кількість постраждалих зросла до 11 осіб.

Президент Володимир Зеленський поінформував про двох загиблих у Києві внаслідок російського ракетного удару.

Згодом мер Києва Віталій Кличко повідомив, що кількість загиблих у Голосіївському районі столиці зросла до чотирьох людей.

Як повідомила пресслужба КМВА, ракети заходили на столицю кількома хвилями з різних напрямків. Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом та в районі столиці було уражено приблизно два десятки ворожих ракет.

Як повідомив глава МВС Ігор Клименко, у Бучанському та Фастівському районах на Київщині пошкоджені щонайменше 10 приватних будинків, господарчі споруди та комунікації.

В Офісі Генпрокурора заявили, що внаслідок атаки РФ на Київщині постраждали дві особи. "У двох районах Київщини уламки ворожих ракет поцілили в приватні та багатоквартирні будинки. Також пошкоджено господарські споруди і транспортні засоби", — йдеться в повідомленні.

Київ після атаки
Київ після атаки
Київ після атаки
Київ після атаки
Київ після атаки
Київ після атаки
Київ після атаки
Київ після атаки
Київ після атаки
Київ після атаки
Київ після атаки
Київ після атаки

Дрогобич

Як повідомив глава ОВА Максим Козицький, унаслідок російської атаки зафіксовано влучання у промисловий об’єкт в Дрогобичі.

"Зафіксували часткове руйнування будівлі. На площі близько 300 м² триває пожежа. На місці працюють вогнеборці. Станом на зараз інформації про постраждалих чи загиблих нема.

Крім цього, наші Сили ППО збили одну ракету у Стрийському районі. Жертв та постраждалих нема. Пошкоджених об'єктів – також", – розповів Козицький.

Миколаїв

Близько 6 ранку російські загарбники завдали ударів по Миколаєву.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це в ефірі телемарафону розповів міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

"Внаслідок обстрілу у місті пошкоджено понад 40 будинків. Зафіксовані влучання у житловому секторі та по інфраструктурному об'єкту", — йдеться в повідомленні.

Він зазначив, що одна з ракет влучила у дорогу на території приватного житлового сектору. Утворилася велика вирва. Наразі зафіксовано пошкодження та часткові руйнування понад 40 будинків. Також пошкоджено газопровід та водопровід.

Крім того, російська ракета влучила по індустріальному об'єкту, сталася пожежа, яку рятувальники оперативно ліквідували. Також міський голова Миколаєва повідомив про загибель чоловіка внаслідок обстрілу.

Миколаїв після атаки
Миколаїв після атаки
Миколаїв після атаки
Миколаїв після атаки
Миколаїв після атаки
Миколаїв після атаки

Харків

Як повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, зранку 7 лютого росіяни обстріляли Харків ракетами С-300.

"У Харкові розпочався обстріл ракетами С-300 з 6:00 год, зафіксовані влучання у Слобідському районі. Є пошкодження нежитлової інфраструктури. Отримала легкі ушкодження 52-річна жінка, без госпіталізації. Огляд місць триває", — йдеться в повідомленні.

Новина оновлюється і доповнюється.

Харків після обстрілу
Харків після обстрілу
Харків після обстрілу
Харків після обстрілу

ППО руйнування масована атака ракетні обстріли

Знак гривні
Знак гривні