В Україні створили й випробували стратегічний ударний дрон Shoolika mk6 (ФОТО, ВІДЕО)

Розробники зі SkyLab UA створили стратегічний ударний дрон Shoolika mk6, повідомляє віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Фото: Федоров/Телеграм
Фото: Федоров/Телеграм

За словами Федорова, безпілотник може завдавати точних ударів й особливо ефективний у нічних операціях — у нього топові нічні візуальні системи.

Дальність дії — до 10 км, дрон може нести навантаження до 6 кг, має високоточну систему керування, а ще Shoolika mk6 стійкий до впливу РЕБ.

"Сили оборони вже випробували Shoolika mk6 і дали свій фідбек: дрон важливий для тактичних операцій, особливо в нічний час.

Безпілотник перебуває в процесі кодифікації НАТО. У планах — покращити систему штучного інтелекту для автономних місій і камер, щоб краще шукати цілі та змінювати курс для коригування ударів з повітря", — йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією компанії, виробництво 10 коптерів Shoolika mk6 займає близько трьох тижнів. Це охоплює збірку, прошивку, калібрування, тестування та пакування продукту.

У середньому виробництво одного БПЛА коштує близько $25-30 тис. Проте на початку січня у компанії розповіли про значне зниження ціни на Shoolika mk6.

війна технології виробництво БПЛА дрони brave1

Знак гривні
Знак гривні