Україна протестує проти участі проросійського актора у новому сезоні популярного серіалу HBO

Міністерство закордонних справ України розкритикувало американський телеканал HBO за те, що він запропонував сербсько-російському актору Мілошу Биковичу знятися в третьому сезоні серіалу "Білий лотос".

Путін нагроджує Биковича медаллю. Джерело фото: Суспільне
Путін нагроджує Биковича медаллю. Джерело фото: Суспільне

Про це повідомляє The Guardian.

Раніше цього місяця телеканал HBO оголосив, що Бикович зіграє головну роль у третьому сезоні "Білого лотоса", що викликало негайну реакцію з боку МЗС та українських користувачів соціальних мереж.

"Мілош Бикович, сербський актор, який підтримує Росію з початку повномасштабного вторгнення, тепер знімається в третьому сезоні серіалу "Білий лотос" на каналі HBO", — йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ України. "HBO, для вас нормально працювати з людиною, яка підтримує геноцид і порушує міжнародне право?" — додали в МЗС.

Актор сербського походження Мілош Бикович у 2021 році отримав російське громадянство. Окрім цього, в 2019-му президент Росії Володимир Путін особисто нагородив його медаллю Пушкіна — за внесок у російське мистецтво та культуру. Тоді ж актора внесли у базу "Миротворець" й заборонили в'їзд в Україну.

Мілош Бикович неодноразово з'являвся в незаконно анексованому Криму. Також він всіляко підтримує злочинний режим Кремля і вторгнення в Україну. 

Мілош вважає себе російською людиною, про що неодноразово говорив у своїх соцмережах. Після того, як він отримав громадянство РФ, актор написав: "Для мене велика честь сказати сьогодні: Росія — моя батьківщина".

Наразі телеканал HBO не відреагував на допис Міністерства зовнішніх справ України. Зйомки третього сезону лауреата премії "Еммі" серіалу "Білий лотос" розпочнуться в лютому в Таїланді, прем'єра шоу запланована на 2025 рік.

мзс серіали скандал рашизм путінізм

Знак гривні
Знак гривні