Виробництво зброї для України. Білий дім скликав оборонні й технокомпанії США, — Reuters

Представники Білого дому зустрілися з понад десятьма керівниками венчурних фірм, технологічних і оборонних компаній, щоб обговорити перспективи виробництва зброї для України.

Джейк Салліван. Фото: Укрінформ
Джейк Салліван. Фото: Укрінформ

Про це пише Reuters.

"Розмова була зосереджена на низці систем, в тому числі на безпілотних літальних апаратах і систем протидії дронам, а також на розв'язанні проблеми розмінування", – повідомив один з посадовців.

Цю зустріч скликав радник президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван, щоб домогтися "посилення уваги до допомоги Україні у подоланні ключових технологічних викликів, які, як вони визначили, гальмують їхній прогрес і динаміку на полі бою", – сказав другий представник адміністрації.

Ключові члени Ради національної безпеки зустрілися з керівниками Fortem Aerospace (працює у сфері захисту повітряного простору для виявлення та знищення небезпечних дронів) та очільниками оборонних компаній, таких як Palantir Technologies Inc (PLTR.N) і Anduril Industries Inc, а також з виробником безпілотників Skydio та іншими, які були запрошені до Білого дому.

Представники адміністрації заявили, що зустріч у понеділок дала їм можливість дізнатися про нові можливості з глибшого зрізу американської промисловості в надії на те, що уряд може сприяти використанню цих інновацій в Україні.

Чиновники заявили, що ці зусилля не пов'язані з грудневою угодою про прискорення спільного виробництва озброєнь та обміну даними між США та Україною.

виробництво зброї війна технології україна-сша дрони розмінування

Знак гривні
Знак гривні