З'явилася платформа, де кожен може навчитися збирати FPV-дрони для військових

Кожен українець може навчитися збирати FPV-дрони на платформі “Житомирський дрон”, повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Фото:  FPV Drones (X)
Фото: FPV Drones (X)

Платформу запустила Житомирська міська рада. Це майданчик, який об’єднує інженерів, постачальників, логістів та донаторів, щоб FPV-дронів стало ще більше.

Для початку навчання потрібно авторизуватися на платформі за допомогою функції “Дія.Підпис”. Така форма авторизації запроваджена, щоб тільки українці мали доступ до платформи. Також кожен користувач отримає позивний, щоб приховати його особисті дані.

"На платформі можна пройти онлайн-навчання, вибрати дрон, який хочете зібрати, і передати його на тестування. Якщо тестування успішне, дрон поїде на фронт, а ви зможете переглянути, як «пташка» відпрацювала по російських цілях.

Також можна задонатити на дрони або стати постачальником запчастин, на платформі є необхідний перелік. Тобто інженери зможуть замовляти у вас деталі для своїх дронів", — розповів Федоров.

Він також зазначив, що це перша платформа в Україні, яка тестує, забезпечує логістику доставки на передову та частково компенсує вартість дрона: житель Житомирської громади може отримати 6 тисяч гривень компенсації за зібраний дрон.

Читайте також: Замість бруківки і парків. Чому в Житомирі майже не було блекаутів, як місто модернізує "непоказову" інфраструктуру й підтримує військо

До проєкту можуть долучатися інші громади та міста — і також частково компенсувати своїм жителям вартість зібраного дрона, для цього їм треба стати партнером проєкту (функція доступна на головній сторінці).

навчання житомир fpv-дрони

Знак гривні
Знак гривні