"У Путіна нічого не виходить". Том Купер про "другий раунд" масованої ракетної атаки на Україну

Військовий експерт Том Купер у свіжому звіті коментує другу масовану повітряну атаку Росії на Україну, акцентуючись на Києві. Він відзначає ефективну роботу українських сил ППО й ганить західних політиків, які все ще думають домовлятися з російським диктатором.

Отже, 2 січня росіяни «організували» «другий раунд» зимової ракетної атаки на Україну.

Хоча, знаєте, насправді новина так собі, не цікава. Принаймні з точки зору «провідних» західних посадовців. Ну, тих, яких підкупили вдавати, ніби вони стоять на чолі провідних західних демократій, в той час як насправді ці красені просто колупаються в кишенях наших славних олігархів.

Іще менше обстрілом зацікавилися майстри вдавати з себе експертів, аналітиків бойових дій в Україні.

Звісно, значно більше зацікавила всіх інша подія — поява пудінга на ТБ, у якій він сказав щось «абсолютно нове». Заявив, що «ворог Росії» — це насправді «Захід».

Що ж, диваки, які затято стежать за воєнною пропагандою (я належу до їхнього числа) мають памʼять трохи довшу, ніж в акваріумної рибки, і знають, що путін уже багато разів встиг проголосити Захід ворогом росії. Нічого нового. Але для обивателів, які зранку дивляться новини про ДТП, в обід — про кулінарію і спорт, а ввечері — про вбивства по сусідству й ринок акцій, а на Україну й такі неважливі, але дуже однозначні конфлікти, як між Ізраїлем та Палестиною, звертають увагу хіба 29 лютого у високосний рік... для всіх них (імʼя їм легіон) виступ пудінга став справді одкровенням.

Бо це ж очевидно, хіба ні? Пудінгова війна на знищення не є — абсолютно стопроцентно не є — війною з Україною. Аж ніяк! О ви, нещасні дурні: ні в якому разі! Цю війну «західні діячі» накинули Росії, їх і тільки їх треба в усьому звинувачувати. Вони «хочуть знищити російську державу» і «привести Росію до стратегічної поразки на полі бою».

Ну от, тепер ви знаєте істину. І то з перших вуст.

Та якщо чесно, як і в кожній смердючій купі брехні, тут є і частка правди. Або хоча б одне маленьке твердження, з яким я можу погодитися. Його висловив пудінг, саме на тому виступі на ТБ: що Росія «розправиться [з Заходом] швидше, ніж Захід розправиться з Росією на полі бою в Україні».

Знаю-знаю, це суперечить його пізнішій заяві, буцімто «Україна вже повністю знищена», від неї «нічого не залишилося», хіба «крихти», ну бо Україна — це ж, очевидно, не ворог... і суперечить ще одному твердженню, мовляв, на Заході «заговорили про те, як би пошвидше закінчити конфлікт».

Насправді пафосні ТБ-шні заяви можна легко ігнорувати, як і твердження про «повне знищення України», але ж ідіот масштабу пудінга ніколи не визнає, що як для «повністю знищеної країни» Україна непогано протистоїть російській війні на виживання.

Але щодо Заходу він правий: ідіоти, які тут керують, досі настільки такі переповнені міркуваннями про роздуми, моделюванням пʼятнадцяти різних сценаріїв завершення цієї війни і такі нерішучі в здійсненні необхідних кроків, що й далі постачають застаріле озброєння надто повільно і пізно… Так, декому не лишається нічого, крім як моделювати швидкий кінець війни у своїх вологих мріях, тим самим люб’язно й старанно даючи пудінгу вдосталь часу на те, щоб у потрібне русло спрямувати своє базікання й адаптувати залишки свого війська до нових умов.

За іронією долі, все одно нічого не виходить. Ні в пудінга, ні в західних ідіотів.

Про що це я?

Поглянемо…

Як і завжди, російський удар розпочався рано-вранці з «картографування» (визначення точок розміщення) української ППО. Для цього з південного сходу ПКС Росії випустили загалом 35 «шахедів». Українці заявили про збиття їх усіх.

Далі близько 06:00 ранку 16 бомбардувальників Ту-95МС випустили щонайменше 70 крилатих ракет, а один із бортів Чорноморського флоту — мінімум три «Калібри».

Близько 07:30, коли крилаті ракети наблизились до цілей, російські МіГ-31 випустили аеробалістичні ракети «кинжал», а за кілька хвилин обстріл було посилено 12 «іскандерами» і залпами С-300 в балістичному режимі. Плюс чотири протирадіолокаційні ракети Х-31 із винищувачів Су-35.

Головний акцент у цьому ударі РФ зробили на київський напрямок. Саме там було завдано найбільшої шкоди: [у столиці] щонайменше 3 загиблих і 27 поранених через падіння уламків збитих ракет на багатоповерхівки, склади, супермаркети чи приватні будинки. А один «кинджал» після збиття впав у Дніпро, не завдавши жодної шкоди.

Статистика:

• 10 гіперзвукових ракет «кинжал»: 10 збито

• 70 крилатих ракет Х-101/555: 59-62 збито (за різними джерелами)

• 35 БПЛА «шахед»: 35 збито

• 3 крилаті ракети «Калібр»: 3 збито

• 12 балістичних ракет «Іскандер» і С-300: 0 збито

• 4 протирадіолокаційні ракети Х-31: 0 збито

А для знищення російського комплексу артилерійської розвідки 1К148 «Ястреб-АВ» ЗСУ застосували M142 HIMARS

…і росіяни успішно відстежили цей HIMARS своїм БПЛА Zala-421-16E, тільки от влучити по ньому не змогли.

Але ж ні, «вишестоящі органи» вирішили помститись і ввечері випустили ракету по будівлі школи в Основʼянському районі Харкова.

Вочевидь, події 2 січня додали ще більше впевненості прихильникам ідеї «закінчити цю війну шляхом переговорів». Особливо враховуючи заяву пудінга про «бажання припинити конфлікт із Заходом», але виключно на умовах Кремля та зі збереженням своїх позицій.

Оригінал тут, повний переклад на патреон-каналі Аналітика: переклади і першоджерела.

підтримка заходу ППО масована атака купер

Знак гривні
Знак гривні