Зміна тактики масованих ударів: Росія визначила нові пріоритетні цілі

Росія змінює тактику масованих обстрілів України далекобійною зброєю. Ймовірно, ворог змінив пріоритетні цілі для своїх атак.

Наслідки обстрілу в Києві. Фото: ДСНС
Наслідки обстрілу в Києві. Фото: ДСНС

Про це у свіжому звіті зазначають аналітики розвідки Великої Британії.

Зазначається, що 29 грудня 2023 року Росія посилила інтенсивність обстрілів України. Російські війська використали значну частину запасів крилатих і балістичних ракет повітряного запуску, які вони виготовили за останні місяці.

"Ціллю недавніх ударів, ймовірно, була оборонна промисловість України. Це контрастує з масованими атаками РФ минулої зими, які приділяли першочерговий удар по енергетичній інфраструктурі України", — йдеться у зведенні.

Британська розвідка наголошує, що обстріли росіянами об'єктів енергетики на початку грудня свідчили про те, що РФ збирається відновити енергетичний терор. Проте останні атаки показують зміну тактики Москви.

"Ці нові операції засвідчують принаймні тимчасову зміну підходу Росії до використання далекобійної зброї. Російські планувальники майже напевно визнають зростаючу важливість оборонно-промислового потенціалу, коли вони готуються до тривалої війни", — зазначають аналітики.

Нагадаємо, що військовослужбовець, засновник Центру підтримки аеророзвідки Ігор Луценко повідомив, що під час масованого обстрілу 2 січня росіяни поцілили у підприємство, що займається дронами.

"Сьогодні в будівлю нашої Майстерні, де працюють наші спеціалісти (розробка нових рішень у сфері БПЛА, покращення та модернізація, ремонт тощо) прилетіла ракета. На щастя, з наших ніхто не поранений, обсяг матеріальних збитків уточнюємо.

Але це дрібниці. Головне — нам треба своя зброя. Для відплати і захисту, кому як подобається це називати.

Я хочу зараз сказати про важливе, що нам — усім, чий голос гучний — потрібно об'єднатися і створити великий запит на створення того, що нам завжди так не вистачало — справжнього військово-промислового комплексу", — написав Луценко.

Він закликав системно ставити питання розвитку українського ВПК, пояснювати широкому загалу, що зараз інженер — це рівнозначна військовому ключова фігура, створювати більший запит на збройні інновації та збільшувати у людях бажання особисто допомагати справі оборони України.

Крім того, під час обстрілу 2 січня у Києві була пошкоджена фабрика армійського тактичного одягу М-Тас. "У звʼязку з масовою терористичною ракетною атакою на Київ виробничі потужності та складські приміщення М-Тас були пошкоджені/знищені", — заявили у компанії.

Банка на відновлення роботи дронової майстерні тут.

ракетний терор тактика рф впк обстріли

Знак гривні
Знак гривні