Групи ППО застосовують спеціальні приціли для збиття "шахедів" (ФОТО, ВІДЕО)

Українські мобільні вогневі групи протиповітряної оборони застосовують цифрові приціли для донаведення на ціль.

Фото: Повітряне командування "Південь"
Фото: Повітряне командування "Південь"

Відео з кадрами застосування нового обладнання оприлюднило Повітряне командування “Південь”, повідомляє Мілітарний.

Видання зазначає, що для посилення ППО та зменшення навантаження на ракетні підрозділи в українській армії використовують мобільні вогневі групи на позашляховиках для збиття безпілотників типу Shahed.

Основним засобом ураження в цих групах виступають великокаліберні кулемети, що працюють по наведенню з тепловізійних прицілів та потужних прожекторів, які підсвічують цілі у нічному небі.

Ефективність таких підрозділів розкривається не повною мірою через ручне наведення на ціль стрільцем, що пов’язане з частими помилками та промахами.

"Втім, схоже, ця проблема вже вирішується впровадженням спеціальних цифрових прицілів. На опублікованих Повітряним командуванням “Південь” кадрах можна побачити процес автоматичного захоплення цілі у прицілі тепловізійної камери.

Такий застосунок має допомогти стрільцю швидше виявити малопомітний об’єкт та швидше навестись на нього, що надзвичайно важливо, адже ціль може перебувати у зоні ураження лічені секунди", — зазначає мілітарний портал.

Окрім кулеметів, у складі вогневих груп нерідко застосовуються і переносні зенітні ракетні комплекси радянського та західного зразка.

Для застосування проти повітряних цілей у темну пору доби українські волонтери дооснащують пускові установки ПЗРК тепловізійними прицілами.

ППО приціли шахеди мобільні групи

Знак гривні
Знак гривні