Наймасованіша атака з повітря: які міста опинилися під ударом 29 грудня (ФОТО)

29 грудня російські війська здійснили масовану комбіновану атаку по Україні різними видами озброєнь: є влучання, загиблі та руйнування. Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук повідомив, що це була наймасованіша атака з повітря.

Як повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, за попередніми результатами, цієї ночі противник застосував проти України 158 засобів повітряного нападу: ракети різних типів та ударні БплА.

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищено 114 зі 158 повітряних цілей:

- 27 ударних БпЛА «Shahed-136/131»

- 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Як заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат, "фактично летіло усе.. Стільки червоного (ворожі цілі) на наших моніторах дуже давно не було видно".

Ситуація у регіонах

Дніпро

Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА

Як повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, у Дніпрі є «приліт» по торговельному центру. Виникла пожежа.

Також понівечені приватна оселя, шестиповерхова будівля, пологовий будинок. Попередньо постраждали близько 20 людей. П'ятеро – загинули. Станом на 31 грудня кількість загиблих зросла до семи. У лікарнях залишається 18 пацієнтів. Двоє — у важкому стані

У пресслужбі МОЗ повідомили: "Внаслідок масованої ракетної атаки пошкоджено пологовий будинок в Дніпрі. ... Внаслідок влучання суттєво пошкоджено будівлю медзакладу. Усі пацієнти і медперсонал встигли перейти в укриття".

Київ і Київщина

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Метро Лукьянівська. Фото: КМДА
Метро Лукьянівська. Фото: КМДА
Наслідки на Київщині. Фото: ОГП
Наслідки на Київщині. Фото: ОГП

У КМВА повідомили, що у Києві повітряна тривога оголошувалася тричі і сумарно тривала майже 5 годин.

"Під час останньої тривоги столиця була атакована кількома десятками ракет різного типу. Вони заходили на місто хвилями і з різних напрямків. Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом було уражено понад три десятки повітряних цілей. Але внаслідок такої масованої ракетної атаки в столиці, на жаль, є руйнування і потерпілі" - йдеться у повідомленні.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, у столиці зафіксовано падіння уламків у Подільському, Святошинському, Шевченківському та Дарницькому районах. У Шевченківському районі було пошкодження житлового будинку, також зафіксована пожежа на території складських приміщень і на нежитловій забудові.

Будівля столичної станції метро "Лук’янівська" зазнала пошкоджень у результаті вибуху, але вже відновила роботу.

Внаслідок обстрілу столиці загинуло двоє людей, 18 постраждалих госпіталізували в медзаклади міста. О 13:00 Кличко повідомив, що кількість загиблих у Києві зросла до трьох.

Доповнено 1 січня, 14:00

Як повідомили в Київській міській військовій адміністрації у понеділок, 1 січня, у столиці кількість загиблих від ракетного удару 29 грудня зросла до 28 осіб.

Під удари РФ по Україні 29 грудня потрапила і Київська область. Зокрема, під обстрілом були одразу три райони: Фастівський, Бориспільський та Бучанський. Як повідомляє Офіс Генпрокурора, внаслідок ракетної атаки росіян на Київщині поранено мирного жителя та пошкоджено житлові будинки й лінії електромереж.

Одеса

Фото: Одеська ОВА
Фото: Одеська ОВА
Фото: Одеська ОВА
Фото: Одеська ОВА
Фото: Одеська ОВА
Фото: Одеська ОВА

Глава ОВА Олег Кіпер повідомив, що після нічної атаки дронами, зранку росіяни завдали по Одесі ракетного удару, поціливши у житлові будинки мирних жителів.

Внаслідок атаки загинули троє одеситів. 15 людей отримали поранення, серед них двоє дітей – 6 та 8 років. Всі постраждалі нині отримують допомогу в медичних закладах міста. Двоє поранених у тяжкому стані.

Доповнено 29 грудня, 19:00

Як повідомила Одеська міська рада, кількість загиблих внаслідок атаки РФ 29 грудня збільшилася до п'яти осіб.

Запоріжжя

Як повідомив начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко, цілями ворога стали території кількох підприємств міста.

"Одна з ракет влучила по відкритій місцевості, ще одна зруйнувала приватний будинок. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено багатоповерхівки в одному з районів обласного центру. На жаль, відомо про одну загиблу жінку", – йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, 10 постраждалих. Під завалами однієї з будівель можуть перебувати люди.

"Одну з ворожих ракет було збито засобами ППО в Запорізькому районі. Інформація щодо всіх місць влучань, руйнувань та постраждалих уточнюється", – додав Малашко.

Секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв повідомив, що  рятувальники дістали з-під завалів приватного будинку тіло ще однієї жінки.

Станом на 12:00 стало відомо, що кількість загиблих зросла до чотирьох. 30 грудня в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв повідомив, що загальна кількість загиблих сягнула дев'ятьох.

Львів

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА

Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, у місті є влучання у житловий будинок. Крім того, через падіння уламків ракети в одному з ліцеїв міста почалася пожежа.

Відомо про часткові руйнування у 13 житлових багатоповерхівках та двох школах. Багато пошкоджених автомобілів. За даними мера Львова Андрія Садового, внаслідок удару пошкоджено 3 школи та дитячий садок.

Внаслідок ранкового обстрілу Львова одна людина загинула, близько 15 людей дістали поранення.

Конотоп

Як повідомляє Сумська обласна прокуратура, внаслідок ракетного удару росіян по Конотопу пошкоджено приміщення станції техобслуговування та житлові будинки, дві людини дістали поранення.

Харків

Як повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, російськіі війська завдали понад 20 ударів по місту Харкову, попередньо – ракетами С-300.

У результаті двох хвиль ворожих ударів зафіксовано руйнування та пошкодження складських та виробничих будівель, транспортного депо, підприємства.

Унаслідок обстрілу пошкоджено приміщення обласного центру онкології. "У кількох корпусах медзакладу вибуховою хвилею пошкоджено близько 70 вікон та дах на площі 30 кв.м. Наразі усуваємо наслідки ворожої агресії", – розповів Синєгубов.

Під час ворожого обстрілу також було пошкоджено автомобіль швидкої допомоги.

Як повідомила пресслужба прокуратури Харківщини, станом на 12:00 відомо про трьох загиблих та 13 поранених. Тривають пошуково-рятувальні роботи, інформація стосовно потерпілих уточнюється.

ракетний терор РФ обстріли міст масована атака воєнні злочини рф

Знак гривні
Знак гривні