Фото дня: "хмільна картина доби Відродження". Святкове фото з Уельсу, що стало вірусним

Британське видання The Guardian опублікувало світлини Дімітріса Легакіса зі святкувань напередодні Різдва в Уельсі, які "завірусилися" в мережі й викликали несподівані культурні паралелі.

Фотографія, на якій поліція заарештовує п'яного чоловіка біля ресторану в Суонсі (Уельс), стала вірусною: одні порівнюють її з "хмільною картиною епохи Відродження", а інші вбачають вплив французького романтизму.

Один із шанувальників знімка вважає, що він заслуговує на місце поряд із Моною Лізою та Венерою Мілоською: "Вулиця Вітру. Суонсі. Помістіть її в Лувр".

Фотографія була зроблена в останню п'ятницю перед Різдвом, яку в Британії через надмірні гуляння називають "божевільною п'ятницею" або "п'ятницю підбитих очей".

Другу фотографію з цієї серії, на якій селфіст стоїть на ногах, вочевидь, протестуючи проти поліції, тоді як інші навколо нього посміхаються, культурні критики порівняли з картиною 1817 року "Пліт Медузи" французького художника-романтика Теодора Жеріко.

Обидва зображення нагадують відому фотографію, зроблену Джоелом Гудменом у Манчестері на Новий рік 2015 року. На ній зображений чоловік, що лежить на вулиці і тягнеться до свого пива, як Адам, що простягає руку до Бога на "Сікстинській капелі" Мікеланджело, в той час, як навколо нього розгортається хаос.

Автор світлин зі Суонсі Дімітріс Легакіс сказав, що йому лестить, що його порівнюють і з Гудменом, і з одним з найкращих французьких художників початку 19 століття. "Щоб створити картину, потрібно багато зусиль і майстерності. Те, що я зробив, неможливо повторити. Вони обидві по-своєму унікальні. Якщо те, що я зняв, нагадує картину епохи Відродження або романтизму, я надзвичайно задоволений", – сказав він, назвавши Гудмена "легендою".

різдво уельс культура Фото дня

Знак гривні
Знак гривні