87% петицій до президента про присвоєння звання Героя України посмертно

Усі інші ініціативи тонуть у потоці горя рідних, близьких і побратимів військовослужбовців, що загинули, захищаючи Україну.

Станом на вечір 21 грудня на сайті Президента України тривав збір голосів по 1330 петиціям. Війна внесла суттєві корективи в тематику звернень до голови держави.

Найпоширеніше тема звернень — присвоєння звання Героя України посмертно. З цим звернулися 87% авторів петицій.

Серед іншого, 2% авторів пропонують дати звання Героя (не посмертно) та інші державні звання та нагороди, 2% — пропонують законодавчо врегулювати мобілізацію, 1% запропонували ініціативи у сфері соціального захисту.

Решта тем виявилися менш популярними й налічують від одного до декількох звернень. Наприклад, єдина петиція в сфері економічної політики пропонує перехід на військове виробництво.

Єдина петиція в фінансовій сфері закликає впорядкувати діяльність мікрофінансових організацій, а єдина податкова ініціатива пропонує підвищити військовий збір до 5%.

Також декілька ініціатив стосуються порядку обробки петицій — автори пропонують підвищити необхідну для розгляду кількість голосів з 25 тис. до 50 тис. та давати зрозумілі пояснення у разі відмови публікації петиції на сайті.

Серед інших ініціатив — започаткування рангу Маршала та присвоєння його головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та демобілізація військовослужбовців, у яких дружина вагітна третьою дитиною.

Але для зовнішнього користувача всі інші ініціативи тонуть в потоці горя рідних, близьких і побратимів військовослужбовців, що загинули, захищаючи Україну.

Щодня додається в середньому 13 петицій з пропозицією вшанувати їх посмертно, і лише дві — на всі інші теми разом узяті.

Це цілком зрозуміло. Без наших захисників і захисниць усі інші петиції просто не матимуть сенсу. Слава Героям!

герої петиції війна

Знак гривні
Знак гривні