Фото дня: діти під хмарами війни. Світлина з України, що здобула премію року ЮНІСЕФ

Світлина з України "Під темними хмарами війни" стала фотографією 2023 року за версією Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), повідомили на сайті організації.

Зазначається, що автор фото – польський фотограф і документаліст Патрик Ярач – від початку повномасштабного вторгнення РФ документував події війни.

На фото року від ЮНІСЕФ зафіксовано, як у супроводі друзів п'ятирічна Аліна тренується їздити на велосипеді. Події відбуваються на Рівненщині, напередодні ввечері безпілотник підпалив тут нафтобазу.

"Цьогорічна світлина польського фотографа Патрика Ярача символізує світло дитячої стійкості та радості, що пробивається крізь темряву глобальних воєн, конфліктів і катастроф", – розповіли у ЮНІСЕФ.

Виставка всіх робіт-переможців буде експонуватися в Haus der Bundespressekonferenz в Берліні до кінця січня 2024 року. А з 2 лютого фотографії покажуть для широкої публіки в Будинку Віллі Брандта.

Нагадаємо, ЮНІСЕФ Німеччини протягом 24 років відзначає фотографії та репортажі професійних фотожурналістів, які документують життя дітей по всьому світу.

фото війни юнісеф війна діти

Знак гривні
Знак гривні