Розвідників озброїли мобільними реактивними системами Sivalka VM-5 (ФОТО)

Воїни Головного управління розвідки Міністерства оборони України отримали дві реактивні системи “Sivalka VM-5”.

Фото: ГУР МОУ
Фото: ГУР МОУ

РСЗВ Sivalka VM-5 на пікапах придбані за рахунок коштів, які забрали волонтери Василь Байдак та Влада Сівака, повідомляє ГУР МОУ.

Волонтерам вдалося зібрати понад 740 тисяч гривень ― 493 348 грн від продажу квитків на стендап-виступи Байдака та 249 000 грн від проведення благодійних торгів. Лотами на аукціоні, зокрема, були прапор з автографом голови української розвідки Кирило Буданова, картина та сувенір з трофейного танка.

"Закуплену на пожертви українців зброю розмістили на повнопривідних пікапах ― утворені бойові розрахунки «сівалок» здатні завдавати вогневого ураження по противнику у мобільному режимі", ― розповіли у розвідці.

Фото: ГУР МОУ
Фото: ГУР МОУ

Як інформує Мілітарний, українські фахівці створили мобільну реактивну систему залпового вогню Sivalka для реактивних снарядів С-8КО у 2022 році. Пускову установку встановили на позашляховику Ford F150 Raptor.

"Ракети С-8 мають калібр 80 мм і призначені для запусків із бойових літаків та гелікоптерів. Проте українські військові розробили пускову установку для запусків із колісних транспортних засобів.

Некерована ракета С-8КО, яку використовують військові з цих установок, має кумулятивно-уламкову бойову частину. Заявлено, що така ракета пробиває броню завтовшки до 400 мм. Вона відрізняється двигуном зі зменшеним часом роботи", ― описує деталі видання.

рсзв волонтери розвідка україни

Знак гривні
Знак гривні