Міноборони Естонії розробило трирічний план перемоги України у війні: ключові кроки

Міністерство оборони Естонії розробило документ, в якому проаналізувало, як Україна може перемогти РФ не пізніше 2026 року, і що для цього мають зробити країни-члени контактної групи "Рамштайн".

Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ
Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Відповідний документ опублікували на порталі відомства, повідомляє Фокус.

Документ має назву "Налаштування трансатлантичної оборони на успіх: військова стратегія для перемоги України та поразки Росії" (Setting Transatlantic Defence up for Success: A Military Strategy for Ukraine’s Victory and Russia’s Defeat) і складається з 22 сторінок.

Текст ґрунтується на аналізі поточної ситуації на російсько-українській війні та рішеннях світових урядів. У міноборони Естонії впевнені, що перемогу можна здобути протягом найближчих трьох років. Це можливо завдяки двом факторам: певним зусиллям Північноатлантичного альянсу та виснаженню ресурсів РФ, які не є нескінченними.

Автори документа вказують, що нинішня "зневіра у перемозі" — результат інформаційної кампанії Росії.

"Формування інформаційний простір саме таким чином — це те, на що розраховує Росія. [Вона — ред.] сподівається створити похмурість і пораженство серед українців і їхніх міжнародних прихильників".

У документі перелічені кроки для майбутньої перемоги України.

  1. Країни-члени НАТО з Контактної групи "Рамштайн" повинні (і мають можливість) витратити 0,25% сумарного ВВП, тобто 120 млрд євро, на випуск зброї для України.
  2. Щоб будувати більше зброї, потрібно діяти у кількох напрямках. По-перше, наростити випуск безпілотників у Європі, а для цього — "послабити європейські стандарти продукції". По-друге, наростити випуск снарядів, зенітних ракет для сил ППО. По-третє, наростити випуск винищувачів.
  3. Потрібно збільшити термін підготовки українських бійців. На сьогодні вони проходять п'ятитижневий курс навчання на західних полігонах, але цього терміну явно не достатньо, вказали автори аналітичного документа.
  4. Коли Україна матиме ресурси, надані партнерами, їй потрібно кожен рік ліквідувати не менше як по 100 тис. російських військових.

"Це змусить Кремль передчасно відправляти солдатів на поле бою, замість того, щоб створювати злагоджені підрозділи, здатні проводити рішучий наступ", — ідеться у дослідженні міноборони Естонії.

Наступні роки російсько-української війни виглядатимуть наступним чином:

виробництво зброї поразка росії україна-естонія іпсо рф перемога україни

Знак гривні
Знак гривні