Якою буде погода 16–18 грудня: прогноз синоптиків

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних в Україні загалом буде відповідати календарній нормі. Проте назвати її стабільною та однорідною не можна — у різних регіонах очікуються мокрий сніг і сильні дощі, плюсова температура вдень і помірні морози вночі.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Погода у суботу 16 грудня

У суботу майже в усіх областях термометри вдень покажуть 0 °С. Уночі найхолодніше буде на півночі — до -9 °С, у центрі та на заході — до -5...-7 °С, на сході — -3...-4 °С. Нічна температура в південних регіонах становитиме близько 0 °С.

Загалом істотних опадів не передбачається. Невеликий сніг пройде лише на заході України, місцями — мокрий сніг, тому всім учасникам дорожнього руху варто бути особливо уважними. Метеочутливим людям радимо провести день у «полегшеному» режимі — зранку очікується невелика магнітна буря (G1).

Погода в неділю 17 грудня

У неділю практично всі регіони країни, крім південних та східних, накриє мокрим снігом із дощем (до 9 мм опадів у Сумській, Чернігівській, Житомирській та Вінницькій областях). На Рівненщині пройде сильний дощ. Виходячи з такого синоптичного прогнозу, краще заздалегідь спланувати вихідний так, щоб не надто приємна погода не зіпсувала його. Що ж, є чудова нагода поспілкуватися і розважитися вдома, у родинному колі.

У більшості областей термометри покажуть +2…+4 °С (уночі — близько 0 °С). На півночі, у Донецькій, Запорізькій, Харківській та Черкаській областях очікується близько 0 °С (уночі — -4…-6 °С). Найхолодніше буде на Луганщині: вдень стовпчики термометрів опустяться до -3 °С, уночі — до -7 °С.

Погода в понеділок 18 грудня

У багатьох регіонах України вдень буде плюсова температура. У середньому очікується до +2…+4 °С. Найтепліше буде на півдні, у Рівненській, Волинській і Київській областях — +4…+6 °С, найпрохолодніше — на сході та Закарпатті (близько 0 °С).

На заході, у Київській і Чернігівській областях погода на початку тижня буде похмурою, але без істотних опадів. У центрі та на півдні пройдуть невеликі дощі. У східних областях мокрий сніг із дощем може ускладнити ситуацію на дорогах.

зима прогноз погоди довкілля

Знак гривні
Знак гривні