Російські десантники зазнали великих втрат на лівобережжі Херсонщини, – розвідка Британії

Дивізія російських десантників зазнала величезних втрат під час спроби вибити українські сили біля села Кринки на лівобережжі Херсонщини.

Сили оборони завдали окупантам значних втрат. Фото: Генштаб ЗСУ
Сили оборони завдали окупантам значних втрат. Фото: Генштаб ЗСУ

Про це йдеться у свіжому звіті військової розвідки міністерства оборони Великої Британії.

Аналітики зазначають, що на початку грудня 2023 року новосформована 104-а гвардійська повітряно-десантна дивізія Повітряно-десантних військ Росії (ВДВ) з високою ймовірністю зазнала надзвичайно великих втрат і не виконала поставлених завдань під час свого бойового дебюту в Херсонській області.

"Операція відбулася після приєднання дивізії до Дніпровського угруповання російських військ і спроби вибити український плацдарм біля села Кринки на східному березі Дніпра.

За повідомленнями, 104 гвардійська повітряно-десантна дивізія погано підтримувалася авіацією й артилерією, а багато військовослужбовців, найпевніше, були недосвідченими", – йдеться у звіті.

За даними британських аналітиків, після цього інциденту російські "мілблогери" закликали командувача групи військ "Днєпр" генерал-полковника Михайла Теплінського подати у відставку.

"Це удар по репутації Теплінського як одного з найздібніших російських польових командирів на війні: за своєю штатною посадою він також є командувачем ВДВ", – наголошують у розвідці Британії.

Нагадаємо, днями речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов заявив, що російський генерал-полковник Михайло Теплінський, який командує угрупованням "Днєпр", наказав створювати штурмові підрозділи з офіцерів.

"Це такі собі ударні батальйони, за зразком білогвардійських частин 20-х років минулого століття. Основні критерії для офіцерів, якими комплектують штурмові підрозділи - це нездатність до командування підлеглими, особиста недисциплінованість та слабка мотивація", – сказав Ковальов.  

Речник Генштабу ЗСУ додав, що сам Теплінський не має авторитету, бо не дбає про життя особового складу.

втрати ворога херсонщина розвідка британії

Знак гривні
Знак гривні