Авдіївка: таких інтенсивних боїв не було за всю війну, у росіян багато дронів, — ЗСУ

У районі Авдіївки цілодобово тривають запеклі штурми росіян, попри похолодання та снігопад.

Про це повідомив офіцер 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький, передає Liga.net.

За його словами, ворог застосовує велику кількість безпілотників різних типів, серед них дрони-камікадзе "Ланцет" і БПЛА-розвідники "Орлан", які "висять у небі весь час".

"За будь-яку ціну намагаються виконати завдання. Таких інтенсивних боїв за всю війну було не видно, щоб вони кидали стільки сил на одне завдання. Гонять усіх, велика кількість відмовляється йти в атаки, їх залякують і шантажують. Все одно йдуть", – сказав Цехоцький.

Читайте також: Як протистояти вигідній для Росії тактиці м'ясорубки: три ключові кроки для покращення піхоти

Він зазначив, що зараз Авдіївку штурмують терористи ДНР, карні злочинці із загонів "Шторм-Z" і мобілізовані з низькою підготовкою, яких відправляють у постійні піхотні атаки малими групами.

Як повідомили у Генштабі ЗСУ, на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога. Сили оборони успішно відбили 30 атак противника в районах східніше Новобахмутівки, Авдіївки, південніше Тоненького, Первомайського Донецької області.

Водночас Інститут вивчення війни (ISW) пише у свіжому звіті, що російські війська 7 грудня незначно просунулися під Авдіївкою. Аналітики також зазначили, що російські війська можуть зазнавати втрат по всьому фронту в Україні зі швидкістю, близькою до тієї, з якою Росія зараз створює нові сили.

Дивіться також: Як український М2 Bradley витримав влучання з ПТРК біля Авдіївки (ВІДЕО)

оборона сходу війна дронів авдіївка тактика м'ясорубки

Знак гривні
Знак гривні