Білий дім оголосив про запуск спільного з Україною виробництва зброї та надішле радника

Білий дім оголосив про посилення співпраці та спільного виробництва між оборонно-промисловими базами США та України

Умєров у США. Фото: Міноборони
Умєров у США. Фото: Міноборони

Про це йдеться в заяві Білого дому.

Зазначається, що уряд США провів перший день Конференції з питань оборонно-промислової бази України, що зібрала близько 350 американських, українських та європейських представників промисловості та уряду.

Мета заходу: зосередитися на значному збільшенні виробництва озброєнь для підтримки боротьби України за свободу проти російської агресії та зміцнення довгострокової самооборони України.

Результати конференції:

Працюючи з Конгресом, Державний департамент планує направити радника до Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України для підтримки та прискорення переходу України до оперативно сумісних збройних сил, боротьби з корупцією та залучення іноземних інвестицій у критичні галузі промисловості.

США створили міжвідомчу групу Ukraine Deal Team, що складається з представників Державного департаменту, Міністерства оборони та Міністерства торгівлі. Група надаватиме підтримку промисловості, українським та іншим партнерам, які шукають рекомендації щодо потенційних угод та експортних вимог для оборонної промисловості України.

Міністерство оборони США, Міністерство оборони України та Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України підписали Заяву про наміри щодо спільного виробництва та обміну технічною інформацією. Вона буде спрямована на задоволення нагальних оперативних потреб Збройних сил України, в тому числі у сфері систем протиповітряної оборони, ремонту та технічного обслуговування, а також виробництва критично важливих боєприпасів. Заява про наміри посилює співробітництво між Сполученими Штатами та Україною і сприятиме швидшому проходженню інвестиційних угод через відповідні системи.

Міністерство оборони США та промислові партнери надали Україні технічні дані для початку локального виробництва деяких проєктів FrankenSAM, які спрямовані на модернізацію наявних в Україні систем протиповітряної оборони шляхом інтеграції певних західних боєприпасів. Паралельне виробництво цих систем в Україні і США дозволить пришвидшити їхнє розгортання і дасть змогу Україні зробити значний внесок у підтримку своїх систем протиповітряної оборони, йдеться у заяві Білого дому.

опк виробництво зброї україна-сша допомога сша

Знак гривні
Знак гривні