Як український М2 Bradley витримав влучання з ПТРК біля Авдіївки (ВІДЕО)

Під час відбиття російської атаки на авдіївському напрямку український М2 Bradley витримав влучання з ПТРК.

М2 Bradley на службі в ЗСУ. Фото: Радіо Свобода
М2 Bradley на службі в ЗСУ. Фото: Радіо Свобода

Про це повідомляє Мілітарний.

Бій відбувся на околицях села Степове, що міститься над авдіївським коксохімічним заводом.

У ході бою бойова машина піхоти М2 Bradley вела вогонь по російській піхоті та неочікувано отримала влучання з протитанкового ракетного комплексу.

Проте американська бронемашина залишилася на ходу та відразу залишила позицію своїм ходом.

Українські військові доволі успішно використовують М2 Bradley для оборони на цьому напрямку. Нещодавно російські військові намагалися підібратися до паркану території коксохіму, проте Bradley 47-ї бригади допоміг відбити атаку та задавив одного з окупантів.

Інколи американські БПМ відразу працюють з ударними FPV-дронами, разом уражаючи російську піхоту у посадках біля села Степове.

Мілітарний портал зазначає, що на другому відео з Bradley знищують російських військових у районі посадок, у яких нещодавно окупанти вбили українських військовополонених.

Український військовий Олександр Колим, у підрозділі якого служили вбити бійці, розповів, що цих окупантів вже ліквідували.

«Окупанти, які вчора розстріляли неозброєних військових – всі знищені», – написав боєць.

Ситуація біля Авдіївки залишається важкою – там тривають важкі бої. Окупаційні війська закидують позиції ЗСУ великою кількістю піхоти.

«Авдіївка для Путіна важлива, щоб продемонструвати спроможність армії РФ до переходу в контрнаступ, щоб підсилити свою роль на політичній арені… Але на цьому етапі Авдіївка тримається», – розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко.

Як повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні 5 грудня, на авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога. Сили оборони успішно відбили 18 атак противника в районах східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Сєверного Донецької області.

оборона сходу відео бої авдіївка бредлі

Знак гривні
Знак гривні