ЗСУ отримали модернізовані САУ "Богдана" з досилачем боєприпасів (ФОТО)

Українські військові отримали модернізовані самохідні гаубиці 2С22 “Богдана” з системою досилання боєприпасів.

Українська САУ 2С22 "Богдана" з досилачем боєприпасів. Фото: пресслужба 1 БрСпП.
Українська САУ 2С22 "Богдана" з досилачем боєприпасів. Фото: пресслужба 1 БрСпП.

Як повідомляє Мілітарний, на передовій у використанні артилеристів 1 ОБрСпП було помічено “Богдани” зі встановленим досилачем снарядів.

Ця бригада першою в країні отримала нові українські САУ.

"Візуально конструкція досилача схожна на ту, що застосовується на радянських 203-мм самохідних гаубицях 2С7 “Пион”.

Радянський механізм потребує ручної укладки снаряда у спеціальний лоток, з якого вже далі той підіймається та досилається у канал ствола", – описує технічні особливості мілітарний портал.

Видання зазначає, що поява досилача має розв'язати проблему ручного заряджання як одного з головних недоліків прототипу та попередніх зразків “Богдани”. В інтерв’ю екіпаж такої САУ розповідав, що за відсутності цього механізму темп вогню падав вдвоє.

Без автомата заряджання швидкість стрільби ділимо на два. Якби автомат заряджання був, то могло бути приблизно шість пострілів на хвилину. Силами екіпажу виходить десь три“, — повідомляв боєць з позивним “Папа”.

Останні місяці система досилання снарядів проходила випробування, пише з посиланням на джерела в ОПК mil.in.ua. Система була передбачена ще на етапі розробки конструкторської документації, однак через війну від неї тимчасово відмовились для початку виробництва САУ в умовах війни.

Наступним кроком у розвитку самохідної гаубиці має стати подальша автоматизація процесів наведення та стрільби, а також усунення виявлених у процесі експлуатації недоліків.

модернізація сау богдана українська зброя артилерія 155

Знак гривні
Знак гривні