50 друзів Кіріла. Хто з народних депутатів блокує заборону московської церкви

50 депутатів вимагають у голови Верховної Ради Руслана Стефанчука звернутися до Венеціанської комісії щодо висновку про урядовий законопроєкт № 8371, який пропонує заборонити московську “церкву” в Україні.

Підписантами цього звернення є переважна більшість членів раніше забороненої проросійської фракції ОПЗЖ. Майже половина підписантів — це нардепи “Слуги народу”, по одному представнику “Батьківщини” та групи ”За майбутнє”, а також позафракційні депутати.

Про це повідомляє рух ЧЕСНО.

Як зазначають аналітики руху, більшість підписантів мають керівні посади як на рівні парламентських комітетів, так і на фракційному рівні.

Автором ініціативи є перший заступник голови фракції “Слуги народу” Андрій Мотовиловець, також підписи під зверненням поставили ще троє заступників голови фракції — Артем Культенко, Ольга Савченко та Максим Ткаченко. Крім того, голова податкового комітету Данило Гетманцев та Євгеній Брагар, який зараз виконує обов'язки голови комітету з питань свободи слова замість Нестора Шуфрича.

Читайте також: "РПЦ – не церква, а частина держапарату Росії". Євген Дикий пояснює, чому тилове суспільство має дотиснути заборону російської псевдоцеркви в Україні

Інфографіка: ЧЕСНО
Інфографіка: ЧЕСНО

"Таке звернення може значно відкласти розгляд ініціативи у другому читанні. У його тексті автори називають пропозицію обмежити діяльність релігійних організацій, що афілійовані з державою, яка здійснює збройну агресію проти України, спробою “обмежити право громадян України та свободу світогляду і віросповідання”.

Проте важливо зазначити, що наразі діячі московської “церкви” працюють як агенти Кремля та відіграють серйозну роль, окрім іншого, в поширенні пропаганди, яка має впливати не лише на українців, а й на західних партнерів України.

У Реєстрі зрадників ЧЕСНО наразі знаходиться 42 "священники", яким спецслужби вручили підозри після їхніх заяв чи проведених у них обшуків", – зазначили аналітики руху.

Читайте також: Релігія як зброя Кремля. Як російські шпигуни та пропагандисти в рясах загрожують Заходу

стефанчук венеційка ВР РПЦвУ заборона РПЦ

Знак гривні
Знак гривні