Київський театр через Зеленського цензурував "Хазяїна" Карпенка-Карого

Київський академічний драматичний театр на Подолі змінив прізвище одного з героїв вистави за пʼєсою «Хазяїн» Івана Карпенка-Карого через суголосність з прізвищем президента України Володимира Зеленського.

Джерело фото: Главком
Джерело фото: Главком

Про це повідомив головний редактор сайту «Главком» Микола Підвезяний.

"Цікаво, це вже цензура чи ще ні? У Карпенка-Карого у "Хазяїні" є не дуже вправний економ на прізвище Зеленський. Хто пам'ятає, Зеленський у творі скаржиться на підлеглих йому «холопів», що «силу мають», боїться, що вони «можуть наговорити зайве»...

І ось у новій постановці у Театрі на Подолі за версією режисера Уривського події "Хазяїна" перенесені у сучасність, і Зеленський тут вже став... Залуським. Дякуємо, що хоча б не Залужним.

Усі інші герої залишилися при своїх іменах і прізвищах", – написав журналіст.

Так було в оригіналі
Так було в оригіналі
Так стало у театральній постановці
Так стало у театральній постановці

Як зазначають у Театрі на Подолі, «Хазяїн» є однією з головних п’єс української драматургії та уособлює український менталітет: його переваги та недоліки.

Постановку здійснив Іван Уривський, якого в афіші вистави названо майстром модернових осмислень класики. «Хазяїн» Карпенка-Карого – це історія про корупцію, яка починається з тебе. Це буде перша моя вистава про сьогоднішній день», – розповів режисер.

київ зеленський цензура театр

Знак гривні
Знак гривні