Як алгоритми YouTube працюють проти українців — презентація дослідження

У вівторок, 28 листопада, о 15:00 відбудеться презентація й обговорення дослідження «Спіраль залежності: як алгоритми YouTube просувають конспірологію та пропаганду», створене командою Texty.org.ua.

У дослідженні взяли участь 205 користувачів, які встановили розроблений редакцією Texty.org.ua застосунок на браузер для відстеження всіх рекомендацій YouTube. Застосунок фіксував дані про переглянутий користувачами відеоконтент протягом червня-серпня 2023-го і рекомендації, які надавала платформа на основі цих переглядів.

Під час обговорення результатів дослідження автор та запрошені спікери, які досліджують методи поширення та вплив російської пропаганди на українців, розкажуть про те:

  1. як працює алгоритм рекомендацій YouTube та чому туди потрапляє російська пропаганда;
  2. чи дійсно YouTube надає перевагу російській мові;
  3. слабкі сторони системи рекомендацій YouTube;
  4. як протидіяти російській пропаганді в українському просторі.

Спікери заходу:

Вхід на презентацію та обговорення дослідження — вільний. Чекаємо всіх, кого цікавить тема поширення російської пропаганди та робота алгоритмів YouTube, 28 листопада о 15:00 у Медіацентрі Україна-Укрінформ за адресою: Київ, вул. Хмельницького, 8/16, 1 поверх (станція метро «Театральна»).

Якщо виникнуть питання щодо заходу чи співпраці — телефонуйте за номером +38 (050) 245-89-53 (Тетяна Колісник, комунікаційна менеджерка редакції Texty.org.ua).

алгоритми пропагада дослідження YouTube деза

Знак гривні
Знак гривні