Архітектурна дивовижа. Хвилеподібній "район-сад" у Токіо

Heatherwick Studio завершила будівництво району Azabudai Hills у Токіо, який визначається вигнутими дахами, увінчаними зеленню.

Фото: Raquel Diniz
Фото: Raquel Diniz

Як пише Dezeen, район містить житлові будинки, торгові та ресторанні приміщення, школу, два храми, художні галереї, офіси та 24 000 квадратних метрів громадських зелених зон.

Фото: Raquel Diniz
Фото: Raquel Diniz

Забудова площею 81 000 квадратних метрів була створена на основі дерев'яних конструкцій пергол із сітчастою структурою даху, що розширюється, як вершини пагорбів, створюючи криволінійні форми, що сягають рівня землі.

Фото: Raquel Diniz
Фото: Raquel Diniz

Студія Heatherwick Studio додала дерева, квіти та звивисті маршрути між будівлею та на похилих дахах, прагнучи створити простір, який запрошує до дослідження та заохочує до зустрічей.

Фото: Raquel Diniz
Фото: Raquel Diniz

"Azabudai Hills зараз є одним з найзеленіших міських районів Токіо і продовжує прагнення забудовника Mori Building Company створювати міста-сади, де ландшафт одночасно підтримує природу і людей", – зазначили архітектори.

Фото: Raquel Diniz
Фото: Raquel Diniz

Azabudai Hills розташований на Y-подібній ділянці, яку студія розділила на три секції неправильної форми, кожна з яких має свій власний характер.

У східній частині переважають торгові площі, тоді як південна частина є діловим районом, а на заході розташований житловий квартал.

700-метровий критий пішохідний перехід пролягає між двома станціями метро, розташованими в обох кінцях ділянки, забезпечуючи захищений маршрут для тих, хто приїжджає на роботу.

"Поєднавши культурні та соціальні об'єкти з надзвичайним тривимірним ландшафтом, ми змогли запропонувати відвідувачам і місцевій громаді місце, де вони можуть спілкуватися і насолоджуватися відкритими зеленими громадськими просторами", – підсумували архітектори.

урбанізм токіо тренди архітектура екологія дизайн

Знак гривні
Знак гривні