ЗСУ почали застосовувати на передовій важкі FPV-дрони, що руйнують будівлі (ФОТО, ВІДЕО)

Українські військові уразили важким FPV-дроном “Мамонт” будівлю, де розміщувалися російські окупанти. Відео застосування безпілотників оприлюднив розробник дронів Escadrone.

Український важкий FPV-дрон “Мамонт”. Фото: Escadrone
Український важкий FPV-дрон “Мамонт”. Фото: Escadrone

Український підрозділ ударних безпілотників M2 застосував дрон “Мамонт” з 4-кілограмовою бойовою частиною по позиції росіян.

На відео можна побачити, що потужності підвісного заряду на безпілотнику вистачило для того, щоб знести частину стіни на другому поверсі будівлі.

Як інформує Мілітарний, події відбувалися в Кринках на лівому березі Херсонщини.

Зазначається, що, ймовірно, безпілотник був запущений оператором з правого берега, тобто за 4-5 кілометрів від місцеперебування цілі.

"Судячи з бортового номера, який було видно на кадрах з пульта оператора, новий безпілотник є лише п’ятим у серії, що говорить тільки про початок його бойового застосування на передовій", – пише видання.

Нагадаємо, наприкінці жовтня засновник українського виробника дронів Escadrone заявив, що безпілотники “Мамонт” стануть майбутнім їхньої компанії.

Докладніше про це читайте тут: Скільки FPV-дронів постачають у військо виробники і як розвивається ця галузь в Україні: розповідає "Ескадрон"

Новий дрон може нести до 4 кг корисного навантаження, що вдвічі більше порівняно з нинішніми серійними моделями на ринку. З такою бойовою частиною дрон здатен подолати відстань у 12 кілометрів. Однак з меншою бойовою частиною у 1,5 кг максимальна відстань зростає до 30 км.

Високі характеристики дрона забезпечуються більшими розмірами та потужністю двигунів, що застосовуються.

За словами розробників, “Мамонт” має стати найдорожчим виробом у лінійці дронів Escadrone та коштуватиме 700 доларів за один борт (середня вартість масового FPV-дрона – близько $500).

війна технології виробництво БПЛА fpv-дрони

Знак гривні
Знак гривні