Постачання зброї Україні все ще гальмується та поглиблює розчарування ЗСУ в Заході, — президент Чехії

Чеський президент Петр Павел під час зустрічі з командувачами збройних сил країни застеріг, що постачання зброї Києву не відповідають очікуванням і поглиблюють розчарування українських військових у Заході.

Президент Чехії Петр Павел. Фото: Олександр Брамський/Суспільне
Президент Чехії Петр Павел. Фото: Олександр Брамський/Суспільне

Виступ Павела цитує чеське інформагентство ČTK, передає ЄП.

Павел зазначив, що контрнаступ України розвивається не так, як очікували самі українці: серед іншого, західна підтримка не була достатньо масованою та швидкою, а час, витрачений на підготовку, дозволив Росії "дуже добре" підготуватися до наступу українських сил.

Він додав, що постачання зброї, необхідної Україні для досягнення успіху, все ще гальмується і навіть зараз не досягає необхідного рівня. А українські солдати, за словами президента Чехії, відчувають не лише зрозумілу втому, але й дедалі більше розчарування у підтримці Заходу.

Читайте також: "Ви хочете здати українців?". Тімоті Снайдер звернувся до американських законодавців

"Це не найкраща відправна точка для того, щоб пережити важку зиму і досягти успіху проти супротивника, який використав весь свій час, засвоїв свої уроки, примножив своє військове виробництво, активізував плани військового виробництва й сьогодні здатен поставити в Україну стільки ж або більше техніки і боєприпасів, ніж ми здатні поставити із Заходу", – наголосив Павел.

Президент Чехії вказав, що війна Росії проти України несе із собою "великий ризик", а саме втому від війни, яку відчувають не тільки сторони, що воюють, а й усі країни, які підтримують одну з них.

"Це призведе до того, що зростатиме тиск на те, щоб закінчити конфлікт якоюсь угодою. Угода, якщо вона буде досягнута, звичайно, буде базуватися на реальній ситуації на полі бою", – додав Павел.

Читайте також: Час покінчити з ілюзіями про швидку поразку Росії. Якою має бути нова стратегія Заходу — WSJ

протидія рф допомога заходу зброя для України павел

Знак гривні
Знак гривні