Скільки сил і засобів має армія Великої Британії, — звіт

Оприлюднено щорічний звіт про озброєння і формування збройних сил Великої Британії станом на 1 березня 2023 року.

Фото: army.mod.uk
Фото: army.mod.uk

Військові аналітики спеціалізованого видання UKdefencejournal проаналізували дані звіту, повідомляє Мілітарний.

Зазначається, що звіт є всебічним оглядом сухопутних, морських і повітряних можливостей Збройних сил Великої Британії.

Він доповнений даними Міністерства транспорту (DfT) про судна військового призначення, які зареєстровані у Великій Британії, і дає детальне уявлення про поточний стан і зміни в оборонних активах країни.

Флот

У документі йдеться, що у складі Королівських ВМС перебувають 10 підводних човнів і 72 надводні кораблі, зокрема 59 бойових та 13 у складі допоміжного флоту.

Сухопутні сили

На озброєнні армії перебуває 3 207 одиниць бойової техніки, зокрема 845 бронетранспортерів, 1 480 захищених транспортних засобів і 882 бойові броньовані машини.

Однак ці цифри є попередніми, оскільки триває процес підвищення якості даних. Піхота налічує 32 регулярних батальйони та 16 батальйонів армійського резерву.

Повітряні сили

ПС Великої Британії мають у своєму розпорядженні 564 літаки й 265 гелікоптери. Крім того, на озброєнні є 55 безпілотних авіаційних систем.

У звіті йдеться, що Typhoon є найпоширенішою платформою
серед літаків (137 бортів), а Chinook – серед гвинтокрилів (59 бортів).

Королівські ВПС збільшили кількість своїх ескадрилій до 103, а Повітряні сили Королівського військово-морського флоту складаються з 16 ескадрилій і чотирьох штабів.

Цей звіт показує модернізацію та адаптацію збройних сил Великої Британії, які балансують між виведенням з експлуатації застарілого обладнання та впровадженням передових платформ у всіх сферах.

Серед важливих тенденцій – заплановане списання певного озброєння, як-от БРМ Scimitar, на заміну якому прийдуть бронемашини Ajax, і передача платформ в Україну.

оборона Європи протидія рф велика британія україна-британія

Знак гривні
Знак гривні