До оборонного альянсу України приєдналися п'ять італійських компаній: що вони виробляють

П’ять італійських компаній, що виробляють озброєння та військову техніку, долучилися до Альянсу оборонних індустрій України. Це компанії Leonardo S.p.A., Fincantieri, Elettronica, Iveco Defense Vehicles та FAE Group S.p.A.

Фото: Мінстратегпром
Фото: Мінстратегпром

Про це повідомило Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України

Зазначається, що 16 листопада керівництво Мінстратегпрому провело зустріч з італійською делегацією на чолі з заступником міністра оборони Італії генерал-лейтенантом Люціано Портолано.

До складу делегації увійшли представники великих підприємств Італії, що виробляють широкий спектр озброєння. Учасники зустрічі обговорили співпрацю в різних секторах ОПК, в інтересах посилення обороноздатності України.

Італійські компанії запропонували свої проєкти для реалізації. Також ішлося про кооперацію італійських та українських виробників продукції військового призначення.

Під час зустрічі італійська сторона висловила зацікавленість у співробітництві в таких напрямках:

У Мінстратегпромі повідомили, що уряд Італії виділяє окремі кошти, частина яких буде спрямована на розвиток військових інновацій саме в Україні. Окрім цього, до розвитку наших технологій буде залучено італійські наукові інституції.

"Італійські науковці доєднаються до роботи, яку ведуть наші розробники, щоб досягти потрібних нам результатів якнайшвидше", заявив міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Що саме виробляють компанії

За даними порталу Ліга, п’ять італійських компаній, що долучилися до Альянсу оборонних індустрій, є провідними виробниками в Італії.

Leonardo S.p.A. — один з найбільших машинобудівних холдингів в Італії. Структурні підрозділи холдингу виконують замовлення у сферах оборони, енергетики, вертольотобудування, телекомунікацій і транспорту.

Fincantieri S.p.A. — італійська суднобудівна компанія, що базується в Трієсті, Італія. Вже будучи найбільшим суднобудівником у Європі, після придбання Vard у 2013 році група Fincantieri подвоїлася і стала четвертою за величиною у світі. Компанія будує як комерційні, так і військові судна.

Elettronica S.P.A. (ELT Group) — світовий лідер у сфері радіоелектронної боротьби. ELT бере участь в основних європейських оборонних програмах, забезпечує збройні сили та уряди 30 країн понад 3000 високотехнологічними системами. 

Iveco Defense Vehicles займається розробкою інноваційних рішень для автомобілів, має повний спектр транспортних засобів для застосування в галузі оборони. Виробляє логістичні, захищені та броньовані транспортні засоби, а також продає повний комерційний асортимент Iveco, адаптований відповідно до потреб військових.

FAE Group S.p.A. — світовий лідер у виробництві гусеничних машин для лісового господарства, сільського господарства, доріг і розмінування.

Нагадаємо, що наразі Альянс оборонних індустрій, про створення якого оголосили 29 вересня 2023 року, вже налічує 74 компанії з понад 20 країн світу.

Читайте також: Німецький виробник "Леопардів", PzH 2000 і "Гепардів" приєднався до Альянсу оборонних індустрій

опк україна-італія виробництво зброї камишін

Знак гривні
Знак гривні