Розвідники показали унікальні кадри підготовки та проведення рейдів у Криму (ВІДЕО)

Головне управління розвідки МОУ оприлюднило відео підготовки та реалізації рейдів на територію тимчасово окупованого Криму.

Як пише Мілітарний, розвідники показали кадри підготовки та реалізації жовтневого рейду на територію Криму, здійсненого бійцями “Стугни” та “Братства” у складі спецпідрозділу “Тимура” ГУР МО.

Розвідувальне управління не розкрило точного місця подій. Однак згодом у відомстві повідомили, що підрозділ втратив полоненим одного бійця. У міноборони РФ тоді заявили, що українські військові висадились у районі мису Тарханкут.

Для висадки на узбережжя окупованого півострова розвідники застосовували гідроцикли Sea-doo GTX 300 та адаптовані до військових операцій моторні човни Sea Force 1100.

"Варто зауважити, що гідроцикли бійців були споряджені додатковими 20-літровими каністрами з паливом. Схоже, що вони були під’єднані напряму до паливного бака для збільшення запасу ходу.

Гідроцикли цієї моделі мають паливний бак на 70 літрів, котрий забезпечує запас ходу до 100-150 кілометрів в залежності від режиму роботи. З додатковими баками цього могло вистачити для самостійного пересування з материкової частини до півострова і назад", – пише мілітарний портал.

Видання додає, що спецпризначенці були добре оснащені та озброєні стрілецьким озброєнням, зокрема, кулеметами ПКМ, MG5 та гвинтівками BREN 2.

Супровід та координацію під час руху на морі та висадці військовим забезпечували безпілотники з тепловізійною оптикою.

спецоперації гур рейди крим

Знак гривні
Знак гривні