Міноборони не спростило, а значно ускладнило списання військового майна – ветеран Костенко

Попри те, що ВР ухвалила законопроєкт щодо спрощення процедур списання військового майна, Міноборони запропонувало та запровадило свій порядок змін. Однак процедури насправді не спростились, а навпаки – ще більше ускладнились.

Роман Костенко. Фото: Фейсбук
Роман Костенко. Фото: Фейсбук

Про це повідомив у фейсбуці секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, ветеран АТО Роман Костенко.

Нардеп від "Голосу" нагадав, що 5 жовтня ВРУ було прийнято за основу і в цілому зареєстрований ним проєкт закону щодо спрощення процедур списання майна у ЗСУ №10039, який вже давно очікують у військах.

За словами Костенка, парламент свою роботу виконав відповідально і дуже швидко: від моменту реєстрації законопроєкту до голосування в залі пройшло близько двох тижнів.

Утім, згодом президент, Міноборони і Мінцифри відзвітували, що вони самостійно прийняли відповідні рішення та розробили свої нормативні акти, які спрощують процедуру списання військового майна. І це попри те, що в Офіс президента було направлено на підпис вже проголосований ВРУ законопроєкт.

"Напрацьовані в Міноборони зміни в порядку списання надійшли на виконання у війська, і виявилось, що процедури не спростились, а навпаки, ще більше ускладнились. Погоджень з правоохоронними органами стало більше, а чинний перелік документів, необхідних для списання одиниці майна збільшився ще на 22 види!!!

Так стається, коли реформи розробляють не військовослужбовці, що воюють, а ті, хто більшість часу сидить в кабінетах і не бачить реалій, під які необхідно адаптовуватися. Тим часом до мене масово звертаються командири й офіцери з питаннями: чому все вийшло навпаки й чому не підписують прийнятий закон, який все спрощує?" – пише Костенко.

Народний депутат звернувся до президента з проханням якнайшвидше підписати прийнятий Радою закон (законопроєкт №10039).

"Це не був законопроєкт виключно Романа Костенка чи іншого депутата з опозиційної фракції. Його на етапі реєстрації підписали понад 40 депутатів з майже усіх політичних сил, в тому числі багато від "Слуги народу". За нього проголосували в залі 302 народні обранці. Це закон не про політику. Він для армії! На його реалізацію розраховують у військах.

А якщо плануєте з політичних мотивів відкласти його в довгий ящик, то тоді просто реалізуйте на рівні підзаконних актів процедури, які в ньому закладені. За це вам будуть вдячні у військах. Повторю ще раз. Цей законопроєкт напрацювався не заради якихось політичних бонусів, а для розв'язання реальних проблем", – наголосив Костенко.

міноборони костенко списання майна реформи зсу

Знак гривні
Знак гривні