У Росії є прогрес у будівництві заводу з виробництва іранських безпілотників – Reuters

Супутникові знімки свідчать про прогрес у будівництві в Росії заводу, який буде масово виробляти іранські безпілотники-камікадзе. Очікується, що Москва націлить їх на українські енергетичні об’єкти. 

Фото ілюстративне. Джерело: АрміяInform
Фото ілюстративне. Джерело: АрміяInform

Про це повідомляє Reuters з посиланням на Інститут науки та міжнародної безпеки.

Попри прогрес, ні США, ні їхні союзники не ввели санкції проти власника заводу, АТ "Алабуга", або пов'язаних з ним компаній.

У звіті йдеться, що супутникове зображення, зроблене в середині вересня, показало, що нове будівництво на заводі "прямо" корелювало з витоком плану будівлі, яким Washington Post поділився з інститутом на початку цього року.

Читайте також: Росія за допомогою Ірану планує виробити 6 тис. ударних дронів: як просувається процес, – WP

Супутниковий знімок також показав будівництво інших споруд та нових периметрів безпеки з контрольно-пропускними пунктами, йдеться у звіті.

"З наближенням зими... можна очікувати, що Росія прискорить свої атаки Шахед-136 проти життєво важливої енергетичної інфраструктури України, створюючи жорстокі умови життя для цивільного населення", – йдеться в доповіді.

"Ключовим кроком, що запізнився", є введення Вашингтоном санкцій проти "Алабуги" і пов'язаних з нею компаній, зазначають автори звіту.

Завод розташований за 500 миль (800 км) на схід від Москви в Республіці Татарстан. АТ "Алабуга" на 66 відсотків належить федеральному уряду і на 34 відсотки – республіці, йдеться у звіті.

Reuters нагадує, що у червні Білий дім заявив, що Росія та Іран, схоже, поглиблюють співпрацю в оборонній сфері, і що, окрім постачання безпілотників, Тегеран працює з Москвою над виробництвом іранських безпілотників в Алабузі.

атака дрони виробництво БПЛА шахеди

Знак гривні
Знак гривні