Знищення екосистем і оборонного рубежа Києва. Канал між озерами на Осокорках забудовник засипає будівельним сміттям

Канал, що з'єднує озера Тягле і Небреж на київських Осокорках, почали засипати будівельним сміттям, повідомили активісти "Екопарк Осокорки".

"Усі роботи ведуться в межах ландшафтного заказника місцевого значення "Озеро Тягле"... Роботи із засипання каналу між озерами та прокладання дороги ведуться далеко вглибині заказника (...) щонайменше за 100 м від земельної ділянки, яку намагається забудовувати "Столиця Груп", — повідомили активісти у Facebook.

Депутатка Київради Євгенія Кулеба наголосила, що заказник місцевого значення "Озеро Тягле" (рішення Київради №40/7613 від 12 листопада 2019 року) — останні залишки великого лівобережного заплавного масиву в межах Дарницького району. Загальна площа об'єкта — 137 га.

Ілюстрація з фейсбук-сторінки Євгенії Кулеби
Ілюстрація з фейсбук-сторінки Євгенії Кулеби

"Отже, прямо на території об'єкта ПЗФ, далеко за межами земельної ділянки, право на оренду якої оспорює забудовник, відбуваються дії, які знищують охоронювану територію. У озера Тягле є паспорт, до речі", — написала Кулеба.

Депутатка Київради Ксенія Семенова повідомила, що написала в поліцію, прокуратуру і на департамент екології.

"Екологічні наслідки очевидні — знищення водообміну між озерами призведе до безповоротної зміни екосистем. До того всього знищено оборонний водний рубіж", — наголосила Семенова.

екопарк осокорки забудовники київ екологія

Знак гривні
Знак гривні