Українські піротехніки отримали від Канади роботизовані комплекси Digital Vanguard–S (ФОТО)

ДСНС України отримала шість роботизованих комплексів DIGITAL VANGUARD–S для дистанційного розмінування.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Як розповіли у ДСНС, партія технічної допомоги надійшла від уряду Канади.

Зазначається, що роботизовані комплекси DIGITAL VANGUARD–S допомагатимуть українським піротехнікам знешкоджувати вибухонебезпечні боєприпаси у населених пунктах. 

Роботів передали піротехнічним підрозділам Миколаївської, Запорізької областей та саперам Луганського гарнізону, які нині працюють на Херсонщині.

Також роботизовані комплекси надійшли до Мобільного рятувального центру швидкого реагування, Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України та 2-му Спеціального центру швидкого реагування ДСНС.

"Наразі 30% (а це 174 тис. кв. км) від загальної площі держави є потенційно небезпечними. Враховуючи такі об’єми, нове обладнання допоможе саперам швидше та з меншим ризиком для здоров’я й життя дистанційно проводити розвідку та знешкоджувати боєприпаси", – зазначили рятувальники.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Завдяки бездротовому та дротовому з'єднанню роботи можуть працювати до 5 годин і виконувати різноманітні завдання – дистанційно знищувати вибухонебезпечні предмети або розвідку місцевості.  

DIGITAL VANGUARD–S має три встановлені камери, завдяки яким оператор стежить за проведенням маніпуляцій, отримує у режимі реального часу чітке та якісне зображення місця проведення робіт. Такі технологічні можливості надають йому змогу не підходити близько до вибухонебезпечних предметів.

А завдяки невеликим габаритам та маневровності роботи можуть використовуватися у важкодоступних місцях.  

розмінування роботи україна-канада дснс

Знак гривні
Знак гривні